Verdict CRIMA ?

Ziarul Puterea anunta: Concluzii incredibile ale medicilor legişti. Mădălina Manole a băut Furadan fără să-l combine cu apă, iar Libertatea titreaza: Mădălina Manole nu a băut Furadan diluat, aşa cum se credea iniţial !

Iata extrasul de articol din ziarul Puterea:

"Surse din cadrul Institutului Naţional de Medină Legală “Mina Minovici” au precizat, în exclusivitate pentru ziarul “Puterea”, că analizele toxicologice de laborator în cazul Mădălinei Manole au fost finalizate, raportul final urmând să fie înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Potrivit expertizelor toxicologice, rezultă că Mădălina Manole a ingurgitat pesticidul fără a-l combina cu apă, aşa cum s-a crezut iniţial.

Mădălina Manole a băut Furadan dintr-un recipient din plastic, cu volumul de un litru, din care lipsea o cantitate de aproximativ 250 mililitri. În baia locuinţei, la cercetarea la faţa locului, anchetatorii au descoperit şi un pahar din plastic, conic, despre care presupuneau că a fost folosit de artistă pentru a dilua pesticidul cu apă de la robinet. Ipoteza părea valabilă, având în vedere faptul că substanţa este foarte consistentă, având un aspect vâscos, asemănător smântânei groase, ceea ce face extrem de dificilă ingurgitarea directă a substanţei. În urma analizelor de laborator s-a stabilit însă, spun surse medico-legale, că respectiva substanţă găsită în stomacul artistei avea o concentraţie ce exclude diluarea lui cu un alt lichid."

Personal in acest moment sunt stupefiata. Si oripilata.

Cantitatea de otrava determinata de toxicologi - 250 ml, consistenta otravii - similara smantanii, mirosul puternic fenolic, FAC IMPOSIBILA, INCREDIBILA SI ABERANTA VARIANTA INGURGITARII VOLUNTARE a unei asemenea TOXINE. Considerentele sunt multiple si demonstrabile stiintific ca neposibile.

Aceleasi indicii fac la fel de imposibila si VARIANTA INTOXICATIEI ACCIDENTALE.

In acest moment convingerea mea ferma este ca Madalina Manole a fost victima unui act criminal. Indubitabil si fara echivoc.

Asteptam sa fie facute publice si celelalte informatii din raportul medico legal final - completat cu investigatiile toxicologice. Cazul Madalina Manole devine o mare provocare pentru procurorii anchetatori.

Personal in acest moment, tind sa cred ca Mircea Petru poate fi considerat cel mult complice. Autorul principal din perspectiva mea nu este el. Ramane ca procurorii sa stabileasca AUTORUL pe baza concluziilor finale ale raportului medico legal coroborate cu probele recoltate de la fatza locului, precum si cu cercetarea martorilor. In acest moment nimeni din cei care au fost prezenti in locuinta in noaptea decesului nu mai pot invoca faptul ca au dormit si nu au auzit / stiut nimic.

Tot in articolul din ziarul Puterea se precizeaza si urmatoarea informatie: "În noaptea de 13 spre 14 iulie 2010, Mădălina Manole s-a sinucis, consumând o cantitate importantă din respectivul pesticid, decesul fiind înregistrat în intervalul orar 2.30-3.00."

Deci, oficial ora decesului este 2:30 - 3. De la ora 2:30 - 3 pana la ora 5:38 cand a fost apelata salvarea sunt intre 2 ore si jumatate - 3 ore. Madalina era deja rece si rigidizata, nu exista pentru nimeni nici-un dubiu ca era deja moarta.

ATUNCI, CE ANUME AU INCERCAT SOACRA SI SOTUL SA RESUSCITEZE PANA LA SOSIREA AMBULANTEI, ASA CUM AU DECLARAT ?

Opinia publica astepta in zilele care urmeaza, ca procurorii de caz sa initieze acuzarea suspectilor - ca tot se simtea dl Mircea Petru ca nu este acuzat, asa cum singur a declarat in interviu ! - si sa solicite proba testarii cu poligraful pentru ORIENTAREA ANCHETEI in privinta stabilirii desfasurarii evenimentelor din noaptea decesului Madalinei Manole, a autorului principal, dar si a complicilor.

Un eventual refuz de testare cu poligraful din partea celor suspectati, nu va fi favorabil sustinerii prezumtiei de nevinovatie, pe care legea o acorda fiecarui cetatean roman.UPDATE: Iata mai jos trei articole cu parerea unui medic despre ingestia de furadan (carbofuran) si modul in care reactioneaza organismul omului otravit.


Ce spune un doctor despre moartea Mădălinei Manole

În urma articolului care descrie efectele furadanului asupra organismului uman, un medic a făcut nişte comentarii extrem de interesante, ce merită expuse ca un articol de sine stătător, pentru a fi văzute de cât mai mulţi cititori. Ele ne oferă perspectiva unui profesionist asupra tragicului eveniment, indică fapte şi ridică întrebări care nu ar trebui ignorate într-o anchetă serioasă – iată-le:

Efectul unui agent chimic e dependent de cantitate si de receptivitatea organismului. Ma refer acum la oare cate minute au trecut din momentul ingestiei si cel al mortii, neexcluzand varianta in care Madalina sa fi murit prin traumatism cranian direct. Traumatismul craniocerebral (TCC acut) poate fi uneori suficient pentru a cauza decesul unei persoane, in raport de gradul de afectare cerebrala.
TCC-ul se putea produce fie prin lovire cu un corp contodent casnic (fier de calcat sau altceva cu masa si cu duritate in masura sa provoace o leziune majora) sau cu unul pregatit din vreme (eg.: levier), sau prin cadere accidentala sau provocata de cineva din preajma. Se poate pune o banala piedica, se da un impuls si victima, o femeie delicata va cadea fara sa opuna vreo rezistenta. Inclin sa presupun ca a fost lovita. Ceea ce simte victima unui TCC acut deschis poate oscila intre panica si nevoie de lupta pana la predare, la abandon. continuare - Cititi articolul integral aici.


Un medic continuă, despre moartea Mădălinei Manole – II

Ieri am avut şansa să aflăm perspectiva profesională a unui doctor asupra circumstanţelor morţii Mădălinei Manole – dânsul a avut bunăvoinţa să continue, iar după ce veţi citi şi acest ultim mesaj al său, nu cred că vor mai exista dubii asupra faptului că o sumedenie de întrebari încă au nevoie de un răspuns . Mai mult de-atât, sunt numite şi persoanele care ar trebui anchetate în mod serios – se va găsi cineva suficient de vertical din rândul autorităţilor care s-o facă?

“Din ce am aflat, cantitatea de solutie intrata cu, sau, fara de voie in stomacul Madalinei putea ucide daca nu tot Otopeniul, putea trimite fara probleme pe lumea cealalta o multime de semeni de-ai nostri. As intreba daca Madalina stia despre potentialul otravitor al substantei, despre faptul ca in doze mici intoxicatia poate fi reversibila si ca poate fi salvata. Ma intreb daca e posibil sa bea cineva un volum atat de mare. continuare - Cititi articolul integral aici.


Ce spun experţii despre insecticidul Furadan, cel ingerat de către Mădălina Manole

Aşa să fie ? Să aruncăm o privire la documentul oficial cerut de legea SUA, producătorilor de orişice substanţe, aşa numita “Material Safety Data Sheet” (Fişa de Siguranţă a Produsului), document care enumeră toate posibilele hazarduri, precum şi modalităţile de prevenire şi de tratament ale lor, pentru produsul analizat continuare - Cititi articolul integral aici.


Un comentariu:

fairytale spunea...

Ai dreptate, Madalina a fost omorata! Nu poti bea 250 ml de otrava asa ca pe apa. In primul rand iti vine sa vomiti, pt ca e un reflex normal al organismului. Probabil ea a fost lovita si otrava i s-a bagat fortat in organism.. NU se poate atfel!!!