Soacra a revenit la atitudini ceva mai umane: a schimbat vestimentatia trend drapel francez, respectiv combinatia haute-couture alb+rosu+machiaj albastru, din ziua inmormantarii pe tinuta de doliu clasic: deux pieces negru.
E doar o sugestie !
Fotografii si reporterii au imortalizat-o in timp ce cu atitudine cernita si smiorcaindu-se a vizitat si s-a recules la mormantul Madalinei.
A preferat misterul, nu a dat nici-un interviu. Presupun ca din prudenta, ca sa nu scape cine stie de ... informatie pe care presa sa o comenteze in fel si chip. Tacerea e de aur in anumite momente nu? Iar ADEVARUL este INOPORTUN SI NICIDECUM IN INTERESUL ei si al fiului in acest moment.
Sincer sa va spun ce gandesc, dragii mei cititori?
PAI IESE IN PUBLIC SI POZEAZA. REALIZEAZA UN SHOOTING !
Daca eu as fi vazut-o din prima zi ASA, daca nu mi-ar fi atras atentia atitudinea ei din filmarea Pro tv, daca ziarista Evelyn Badea n-ar fi declarat public la Acces Direct ca detine pozele cu soacra in fusta rosie, bluza alba, machiaj albastru pe pleoape IN ZIUA INMORMANTARII in curtea din Otopeni, si daca fiul domniei sale ar fi avut un interviu simplu, curat, cinstit si fara evazivitati si idei contradictorii, fara sa-si infirme declaratiile anterioare, in mod sincer as fi compatimit-o. IAR ASTAZI CU SIGURANTA NU AS FI REDACTAT ACEST ARTICOL.
Oameni buni,
Va invit dragii mei sa cititi, sa va dezvoltati finetzea de apreciere ..... psiho ... pe temeiuri juridice si de drept:
CAPITOLUL II
Conditiile generale ale dreptului de a mosteni
....
Nedemnitatea de drept
Art. 958. -
(1) Este de drept nedemna de a mosteni:
a) persoana condamnata penal pentru savarsirea unei infractiuni cu intentia de a-l ucide pe cel care lasa mostenirea;
b) persoana condamnata penal pentru savarsirea, inainte de deschiderea mostenirii, a unei infractiuni cu intentia de a-l ucide pe un alt succesibil care, daca mostenirea ar fi fost deschisa la data savarsirii faptei, ar fi inlaturat sau ar fi restrans vocatia la mostenire a faptuitorului.
(2) In cazul in care condamnarea pentru faptele mentionate la alin. (1) este impiedicata prin decesul autorului faptei, prin amnistie sau prin prescriptia raspunderii penale, nedemnitatea opereaza daca acele fapte au fost constatate printr-o hotarare judecatoreasca civila definitiva.
(3) Nedemnitatea de drept poate fi constatata oricand, la cererea oricarei persoane interesate sau din oficiu de catre instanta de judecata ori de catre notarul public, pe baza hotararii judecatoresti din care rezulta nedemnitatea.
Nedemnitatea judiciara
Art. 959. -
(1) Poate fi declarata nedemna de a mosteni:
a) persoana condamnata penal pentru savarsirea, cu intentie, impotriva celui care lasa mostenirea a unor fapte grave de violenta, fizica sau morala, ori, dupa caz, a unor fapte care au avut ca urmare moartea victimei;
b) persoana care, cu rea-credinta, a ascuns, a alterat, a distrus sau a falsificat testamentul defunctului;
c) persoana care, prin dol sau violenta, l-a impiedicat pe cel care lasa mostenirea sa intocmeasca, sa modifice sau sa revoce testamentul.
(2) Sub sanctiunea decaderii, orice succesibil poate cere instantei judecatoresti sa declare nedemnitatea in termen de un an de la data deschiderii mostenirii. Introducerea actiunii constituie un act de acceptare tacita a mostenirii de catre succesibilul reclamant.
(3) Daca hotararea de condamnare pentru faptele prevazute la alin. (1) lit. a) se pronunta ulterior datei deschiderii mostenirii, termenul de un an se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
(4) Atunci cand condamnarea pentru faptele mentionate la alin. (1) lit. a) este impiedicata prin decesul autorului faptei, prin amnistie sau prin prescriptia raspunderii penale, nedemnitatea se poate declara daca acele fapte au fost constatate printr-o hotarare judecatoreasca civila definitiva. In acest caz, termenul de un an curge de la aparitia cauzei de impiedicare a condamnarii, daca aceasta a intervenit dupa deschiderea mostenirii.
(5) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. b) si c), termenul de un an curge de la data cand succesibilul a cunoscut motivul de nedemnitate, daca aceasta data este ulterioara deschiderii mostenirii.
(6) Comuna, orasul sau, dupa caz, municipiul in a carui raza teritoriala se aflau bunurile la data deschiderii mostenirii poate introduce actiunea prevazuta la alin. (2), in cazul in care, cu exceptia autorului uneia dintre faptele prevazute la alin. (1), nu mai exista alti succesibili. Dispozitiile alin. (2)-(5) se aplica in mod corespunzator.
Efectele nedemnitatii
Art. 960. -
(1) Nedemnul este inlaturat atat de la mostenirea legala, cat si de la cea testamentara.
(2) Posesia exercitata de nedemn asupra bunurilor mostenirii este considerata posesie de rea-credinta.
(3) Actele de conservare, precum si actele de administrare, in masura in care profita mostenitorilor, incheiate intre nedemn si terti, sunt valabile. De asemenea, se mentin si actele de dispozitie cu titlu oneros incheiate intre nedemn si tertii dobanditori de buna-credinta, regulile din materia cartii funciare fiind insa aplicabile.
Inlaturarea efectelor nedemnitatii
Art. 961. -
(1) Efectele nedemnitatii de drept sau judiciare pot fi inlaturate expres prin testament sau printr-un act autentic notarial de catre cel care lasa mostenirea. Fara o declaratie expresa, nu constituie inlaturare a efectelor nedemnitatii legatul lasat nedemnului dupa savarsirea faptei care atrage nedemnitatea.
(2) Efectele nedemnitatii nu pot fi inlaturate prin reabilitarea nedemnului, amnistie intervenita dupa condamnare, gratiere sau prin prescriptia executarii pedepsei penale.
Vocatia la mostenire
Art. 962. - Pentru a putea mosteni, o persoana trebuie sa aiba calitatea ceruta de lege sau sa fi fost desemnata de catre defunct prin testament.
UPDATE: Procedura generala din codul civil se completeaza si cu Legea 319/1944 privind drepturile sotului supravietuitor, precum si cu reglementarile partajului cuprinse in Codul familiei.
Pe scurt bunurile sotului realizate inaintea casatoriei, precum si bunurile mostenite in timpul casatoriei, ca si castigurile din jocuri de noroc SUNT CONSIDERATE BUNURI PERSONALE, LA CARE CELALALT SOT, MA ROG IN CAZUL DE FATA SOTUL SUPRAVIETUITOR NU ARE DREPT LEGAL.
Mai este o reglementare legata de trecerea a 5 ani de la casatorie in privinta mostenirii sotului defunct, de care nu-mi mai aduc aminte acum in ce act normativ este precizata, o voi cauta
si voi mai face un update.
AM FACUT ACESTE PRECIZARI PENTRU ACEI DOMNI/DOAMNE AVOCATI CARE APAR PE LA TELEVIZOR PE DIVERSE CANALE SI OFERA INFORMATII JURIDICE INCOMPLETE TELESPECTATORILOR.
Un comentariu:
Daca Puiucu a tratat-o pe Madalina cu vraci si Sfinti Parinti, cu melodii si versuri care te indeamna, pe tine om normal la sinucidere, daca Scorpia de soacra-sa a inebunit-o spunandu-i mereu ca e urata, ca nu mai are succes, ca e batrana, ca fecioru-sau e absolvent de Conservator, ca e cu 6 ani mai tanar, ca Puiucu e cineva nu ca ea, e clar ca biata femeie avea motive de depresie. Numai ca eu cred ca el si Scorpia au creat scenariul unei crime sub aparenta unei sinucideri. Madalina nu avea cum ingurgita 400 ml de Furadan. E bine totusi ca nebunul nu mai are rabdare si tot face declaratii, halucinatorii si contradictorii, bineinteles.
Trimiteți un comentariu