Madalina Manole - Crimă înscenată să pară sinucidere ? (I)

Psiholog criminalist, despre cazul Mădălina Manole: „Ceva nu se leagă“

Sursa articolului: http://www.adevarul.it/stiri/social/psiholog-criminalist-cazul-madalina-manole-ceva-nu-se-leaga

Autor: de Răzvan Priţulescu in data de 15 Iulie, 2010 - 08:24

„Ceva nu se leagă. Existenţa unui copil de doar un an şi jumătate în viaţa ei pleda pentru sete de viaţă, nu de moarte. Apoi, mesajul de adio transmis prin sms este foarte ciudat. Acest gen de comunicare se face între oameni aflaţi în locuri diferite, în oraşe diferite. În niciun caz între oameni care se află în aceeaşi casă. Cu o excepţie: situaţia în care între cei doi soţi exista o stare de tensiune, evitându-se, astfel, spunerea lucrurilor în faţă", a declarat, pentru „Adevărul", psihologul criminalist Tudorel Butoi (foto).

Psihologul susţine că, de regulă, evenimentele deosebite din viaţa unui om - aniversările, comemorările - sunt momentele în care se iau cele mai proaste decizii. Iar Mădălina Manole a murit chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani. „Aceste evenimente îmbracă trăirile unei persoane cu o notă importantă de nostalgie, de emoţie. Ele inundă personalitatea, iar raţiunea este întunecată de elemente afective", a adăugat Tudorel Butoi.

Cu doar o zi înainte de a muri, în ultimul ei interviu acordat agenţiei Agerpres şi citat de Realitatea TV, Mădălina Manole declara răspicat că este „o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită".

Psihologul criminalist Tudorel Butoi explică: „Între conduita aparentă, atitudinea exprimată public, şi planul sufletesc interior pot exista fracturi grave. Din câte ştiu, persoanele din anturajul interpretei n-au remarcat la ea stări de anxietate sau frustrare manifestate în societate. Dar aceste stări puteau exista în cadrul intim".

Ipoteze: sinucidere, accident, crimă

„Concluzia mea - a adăugat psihologul - este că îţi trebuie cel puţin o săptămână pentru a colecta toate datele relevante din acest caz şi pentru a dezvolta o idee pilot. Apoi, ai nevoie de cel puţin o lună să închizi acest dosar dificil".

„Din punctul meu de vedere, ancheta va trebui să discearnă între următoarele ipoteze: sinucidere, accident, crimă sau crimă înscenată să pară sinucidere", a conchis Tudorel Butoi.

„Piaţa muzicală, frustrare pentru artişti"

Psihologul Aurora Liiceanu presupune că Mădălina a ajuns într-o astfel de stare din frustrare profesională. „Singurul lucru pe care îl pot spune este că gestul ei poate fi interpretat ca o palmă dată situaţiei prezente în care tot felul de piţipoance se perindă pe ecrane", a spus Liiceanu. Ipoteza potrivit căreia naşterea târzie ar fi fost unul dintre factorii care au determinat-o să se sinucidă.

„Sunt atâtea femei care nasc târziu, de aici şi până la suicid este o cale foarte lungă. Trebuie căutaţi factori de ordin individual. Lumea merge pe ideea factorilor generali. Oamenii au o judecată simplistă, ei cred că dacă eşti vedetă şi ai de toate, nu te poţi sinucide", a spus psihologul Mihaela Săhlean.


Niciun comentariu: