Tristan & Isolde (2006)

Povestile de iubire din cartile adolescentei.

Iata ecranizarea facuta dupa legenda lui Tristan si a Iseutei sale, legenda indragostitilor din Cournouailles, minunata poveste a fermecarii, bucuriilor, mahnirilor si mortii lor, legenda iesita din adancurile visului celtic al francezilor din veacul al XII-lea.

Va ofer invitatia de a viziona aceasta pelicula, prin "vocea" celui care a transpus acest poem - caci poem a fost la inceput legenda cu pricina - in proza: Joseph Bedier.

"Boieri dumneavoastra, placu-va sa auziti o poveste frumoasa de dragoste si de moarte ? Este despre Tristan si Iseut regina. Ascultati cum cu bucurie mare si cu mare durere se iubira si dintr-aceasta in aceeasi zi murira, el prin ea si ea prin el." (Volumul *** - Tristan si Iseut; Abatele Prevost - Manon Lescaut; Bernadin de Saint Pierre - Paul si Virginia; Editura Eminescu, Colectia romanul de dragoste 22, Bucuresti 1970).
Inca o poveste care demonstraza ca in viata fiecarui om conteaza modul si simtirea cu care acesta traieste, dar mai ales implinirea sufleteasca cu care acesta pleaca in vesnicie. Nimeni nu a plecat "dincolo" implinit, daca aici pe pamant a vietuit cu inima seaca, fara a trai iubirea cu bucurie si suferinta, indiferent de conventiile sociale ale acestei omeniri.Regia
Kevin Reynolds

Cu
James Franco, Sophia Myles

Trailer film:Filmul aici.

Niciun comentariu: