Crini albi pentru Madalina !

Vreau sa scriu aici urmatoarea observatie pe care eu am facut-o la data cand Madalina era depusa la Sala Radio. Am spus-o la mai multi prieteni si vreau sa o scriu si aici, pentru a verifica in momentul in care dosarul Madalina Manole se va apropia de concluzii finale, daca am gandit corect deznodamantul functie de indiciul urmator.

In seara cand Madalina era depusa la Sala Radio, presedintele Traian Basescu a venit cu un buchet de CRINI ALBI pe care i-a depus la sicriul artistei.

Iata rationamentul: crinul si mai ales crinul alb simbolizeaza curatenia sufleteasca, nevinovatia, puritatea.
In iconografia ortodoxa Arhanghelul Gabriel este reprezentat oferind Fecioarei in icoana Bunei Vestiri, crin alb.
In reprezentarile catolice crinul alb are aceeasi semnificatie.

Ce vreau sa zic eu cu aceasta chestiune, cu aceasta observatie?
Pai vreau sa zic ca prin gestul sau - crinii albi - presedintele Traian Basescu "a vorbit" in simbol despre faptul ca era in posesia informatiei, a certitudinii ca Madalina Manole era o victima, era mielul nevinovat in toata tragedia intamplata.
Gestul presedintelui mie mi-a facut impresia ca acolo ... sus, la institutia prezidentiala se STIA, se aflase ca in casa Madalinei a avut loc o crima, iar ea a fost victima. Pai de unde se putea sti acest lucru acolo ? Simplu: din cercetarea criminalistica de la fata locului. Ce concluzie trag eu de aici: procurorii desi au mers pe varianta facuta publica a sinuciderii pentru ca asta reiesea din declaratiile celor doi: sot si soacra, la momentul respectiv, dar si din raportul preliminar medico-legal ca s-a gasit otrava in stomac - ei bine procurorii au inteles exact dupa configuratia "datelor tehnice" de la locul faptei, ca era vorba de o crima. S-a stiut imediat dupa incheierea cercetarii la fata locului.
Se asteapta finalizarea dosarului medico-legal al cazului prin raportul toxicologic, iar intre timp se obtin toate acele probe ce trebuie sa completeze dosarul - declaratiile partilor, declaratii de martori FUNCTIE DE DATELE TEHNICE si care SUSTIN datele tehnice.!
S-a urmarit in perioada aceasta atat evolutia comportamentala a lui inclusiv prin declaratii in presa, dar si a soacrei.
Soacra era zambareata si fericita cand s-a intors de la procuratura, pentru ca tactica psihologica pe care procurorii o afiseaza la luarea declaratiilor este de a crea convingerea declarantului CA ESTE CREZUTA IN TOTALITATE VARIANTA pe care el o declara. Este o tactica de a-i da o aparenta incredere persoanei cercetate, a persoanei care ar putea fi autorul faptei.
La otv de cateva zile se tot introduc treptat elemente de crima si incepe sa se contureze varianta crimei ca varianta viabila de finalizare a cazului.

Un comentariu:

melina spunea...

Mare dreptate ai!
Daca pana acum Puiucu il ruga pe Gheorghe Gheorghiu (dupa cum acesta a declarat), sa ii ofere Madalinei, la concertele ei din America, 101 trandafiri albi, cum se face ca la 9 zile de la inmormantarea ei, acelasi Puiucu s-a dus in bermude si papuci, insotit de sora lui si de copil,dar cu garoafe rosii?
Iarasi o contradictie fata de cele cunoscute si relatate de si despre Puiucu, sot si autor moral al mortii Madalinei. A-propos, unde e mama lui, adica Scorpia de ma-sa? Cea care a inebunit-o pe Madalina? Cea care i-a luat copilul? De ce nu se mai arata? Sa nu spuneti ca sufera ca nu va cred (la interogatoriu a fost imbracata in negru iar in ziua inmormantarii era machiata cu fard albastru si imbracata in fusta rosie si bluza alba). Ce are de spus Puiucu despre asta? Dar procurorii?