Madalina Manole - Crimă versus sinucidere !

Ridicarea la ceruri a Madalinei m-a luat si pe mine cam ca pe toata lumea: m-a trezit brusc ieri la prima ora a diminetii vestea aceasta prin telefonul unui bun prieten. Socul vestii m-a aruncat instantaneu in realitatea implacabila, cruda.
Trebuie sa recunosc ca evenimentul acesta a fost de natura sa-mi rascoleasca o serie de intrebari, de nelamuriri de viata, de chestiuni pe care le depozitasem undeva intr-un raft al propriului meu psihic, in propriul meu subconstient.
Vestea despre transcedentarea sufletului acestei fete frumoase, despre felul, modul in care ea si/sau cei din jurul ei au ales ca ea sa-si incheie existenta in acest plan terestru, in aceasta realitate pe care o traim cu totii de la nivelul celor 5 simturi, ei bine, vestea aceasta m-a coplesit, repunandu-mi pe tapetul curent de gandire, amintirea a trei evenimente care mi-au marcat existenta: moartea simultana prin otravire a doi copilasi nevinovati care mi-au fost veri, moartea mamei mele in urma unui cancer de san si ulterior moartea unei fiinte dragi mie, a unei prietene asupra mortii careia inca planeaza incertitudinea modului in care a sfarsit.
Aceaste trei evenimente m-au determinat de-a lungul timpului pe care l-am parcurs sa ma indrept catre studiul astrologiei in paralel cu studiul psihicului uman coroborat si cu ceva materiale de criminologie si medicina legala.
Am avut nevoie de ani de zile ca sa inteleg intr-o masura cat mai apropiata de adevar cine erau "la propriu" cei langa care am trait aceste evenimente, care a fost cota lor de participare sau determinare a acelor evenimente, cata a fost simtirea/nesimtirea, sinceritatea si puterea lor de intelegere si iubire, precum si raceala sufleteasca sau detasarea, lipsa de implicare.

Am avut nevoie de acesti ani de zile de studiu pentru a-mi face posibila mie insumi cunoastera si intelegerea propriilor mele mecanisme "de functionare", a propriilor mele reactii si manifestari in momente mai majore sau mai minore ale vietii mele.

Revenind la Madalina Manole.

Am citit ieri si astazi tot ce se putea citi despre viata ei, interviuri, povestiri despre copilarie, casatorii, cariera, aproape toate datele si informaiile publicate de presa referitor la felul in care a trait, dar si la modul in care si-a gasit sfarsitul.
Imi este foarte clar ca a fost profund nefericita in aceasta ultima parte a existentei.

In existenta ei avut aproape tot ce si-a dorit sub aspect material si profesional, dar i-a lipsit tocmai elementul esential care sustine viata: iubirea omului de langa ea, iubirea aceea simpla care sustine sufletul femeii, privirea sincera si directa a barbatului, gestul cald si linistitor al lui, acea deschidere sufleteasca a barbatului care face sufletul femeii sa infloreasca.
Si spun acest lucru pentru ca iubirea daruita, iubirea primita, intotdeauna si inevitabil aduce sanatate si inflorire in viata omului.
Iubirea adevarata si sincera niciodata nu va aduce boala - nici fizica si nici psihica -, niciodata nu va prabusi sufleteste. Din contra.

Cand relatia dintre doi oameni este sincera, cand cei doi au puterea de a-si spune deschis nemultumirile, greutatile, bucuriile, de a privi unul in sufletul celuilalt cu empatie, cu intelegere, cu atentie, ei bine relatiile acestea niciodata nu vor involua, nu vor alunea pe panta desuetitudinii, a mizeriei sufletesti. Tipologia aceasta este evolutiva, sensul vietii si al spiritualitatii imprimat de iubire este intotdeauna ascendent.

Din primele date referitoare la moartea Madalinei difuzate de presa scrisa si presa audio-video, eu am refuzat sa iau in calcul ca ipoteza absolut certa sinuciderea. Nici acum dupa publicarea rezultatelor preliminare medico-legale nu cred in aceasta varianta.

Am o serie de nelamuriri care ma fac sa nu trag concluzii pripite, ci ma determina sa astept cele doua saptamani necesare pentru obtinerea completa a rezultatelor probelor toxicologice, CARE POT SCHIMBA RADICAL VARIANTA SINUCIDERII PE CARE O VEHICULEAZA PRESA IN PREZENT SI CARE ESTE FLUTURATA PE TOATE CANALELE DE STIRI SI IN PRESA SCRISA.

Pentru mine in acest moment sunt certe urmatoarele fapte: anume ca in stomacul Madalinei s-a gasit o cantitate importanta din pesticidul Furadan si faptul ca in urma ingestiei Madalina a murit.
Nu inteleg de unde pana unde se tot afirma ca ea a ingerat VOLUNTAR acel insecticid.
A fost cineva de fata ca sa certifice ca a vazut-o in momentul in care ea singura si-a turnat si a baut insecticidul, ca sa existe un temei pentru afirmatia atat de mediatizata cu certitudine ca a ingerat VOLUNTAR otrava?

Si daca in sampania bauta cu sotul inainte de culcare, intr-un moment de neatentie acesta i-a pus vreun somnifer sau vreo alta substanta deprimanta a SNC, iar ulterior a carat-o in baia de la parter si pentru a fi sigur ca o omoara i-a turnat acea cantitate de Furadan pe gat?

ESTE O IPOTEZA, care pentru a deveni credibila trebuie SUSTINUTA DE PROBE: amprente, scame, test poligraf, PROBE TOXICOLOGICE MEDICO-LEGALE, declaratie pe proprie raspundere, martori privind conjunctura familiara ... etc.

Eu nu afirm ca a fost asa, am sugerat doar o alta posibilitate in care ar fi putut surveni decesul fetei.

Ceea ce ma deranjeaza insa teribil este modul in care presa din Romania - in proportia ei COVARSITOARE eu o consider a fi presa de scandal, o presa NEPROFESIONISTA - afirma sus si tare ca a fost CERT SINUCIDERE.

Apoi, ma gandesc tot logic, cine era in casa si cine a putut sa intre si sa iasa din vila in cele trei ore - intre ora doua si jumatate noaptea si cinci jumatate dimineata - in care sotul si soacra afirma ca au dormit profund si nu au auzit absolut nimic ? Adica in acele ore pe care ei nu le pot justifica cu nici-un fel de alibi si in care rezultate semnificative se pot obtine doar printr-o testare cu poligraful.

Ma mai gandesc asa - ca femeie - presupusul drum al Madalinei de la dormitorul conjugal catre sticla de insecticid din baia de la parter, nu ar fi trebuit sa treaca PENTRU RAMAS BUN PRIN DORMITORUL COPILASULUI ATAT DE DORIT SI ATAT DE IUBIT DE MAMA ? COPIL ADUS PE LUME CU GREU PRINTR-O MANOPERA DE FERTILIZARE IN VITRO, dar si printr-o SARCINA destul de DIFICILA?

Chiar in situatia unei depresii majore a mamei, chiar in situatia de premeditare a sinuciderii - oare vederea ingerasului adormit in miez de noapte in patutul lui, gandul ca va trebui sa-l paraseasca definitiv, n-ar fi fost de natura sa-i schimbe hotararea suicida ?

Din punctul meu de vedere, consolidat pe ceea ce am citit referitor la sinuciderile femeilor, este total ATIPIC ca o femeie sa prefere moartea in chinuri groaznice - durerile, senzatia de arsura si usturime in striurile musculare sunt insuportabile in momentul ingestiei de insecticid, mai ales cum este acest Furadan incadrat in grupa I de toxicitate.

Femeile sinucigase prefera in proportie covarsitoare sa se otraveasca cu somnifere - doze letale - acestea provocand o moarte fara spasme si fara dureri, prabusind femeia in adancul abisal al mortii fara violenta. Pentru ca in psihologia femeii depresive, in mecanismul ei mental isi doreste ca si moarta sa fie frumoasa. Iar Madalina Manole care era o cocheta si o persoana foarte atenta la felul in care arata, ei bine fata aceasta credeti ca si-ar fi dorit sa fie gasita cu fatza innegrita si desfigurata de toxicitatea otravii, (asa cum chiar a fost gasita) cat si de convulsiile si zbaterea in chinurile mortii ?

Atat de DIABOLICA sa fi fost Madalina - fata care canta iubirea cu tot sufletul ei - incat la ora doua noptea sa scrie ca este iubita, ca ii iubeste pe cei din jurul ei si isi iubeste copilasul, dar ca trebuie sa le spuna adio pentru ca .... se simte FIZIC un rebut si nu mai este frumoasa.

Apoi sa coboare linistita la parter in baie, FARA SA-SI VADA COPILASUL PENTRU ULTIMA OARA INTR-UN ULTIM GEST, SA PUNA MANA PE STICLA DE FURADAN SA-SI TOARNE SI IN PAHAR - PARCA MAI AVEA IMPORTANTA DACA TOT ISI DOREA SA MOARA DIN CE BEA ? CA ERA DIN PAHAR, DAR NU DINTR-UN PAHAR DE STICLA SAU CANA, CI DINTR-UN PAHAR DE PLASTIC DE UNICA FOLOSINTA. Dar nu, ea nu a baut direct din sticla, nuu ... ea a ales un pahar de plastic, de unica folosinta ! Probabil ca sa nu descompleteze vre-un serviciu de pahare din casa, caci Doamne iarta-ma, intre copilasul iubit si modelul de pahar .... gandul ei ar fi trebuit sigur sa fie la .... integritatea serviciilor din casa nu? Sau eventual sa nu se otraveasca din greseala vreunul din cei ramasi in urma: sot, soacra !
Da de ce nu si-a pus furadanul chiar in cupa de sampanie de cu seara? Daca tot era vorba de ... pahar !

Ei dragii mei care ma cititi si care ca si mine sunteti preocupati de intelegerea ultimelor clipe ale aceste fete - UN OM CU DREPTUL LA ADEVAR IN ULTIMA INSTANTA - intelegeti de ce imi pun si suscit aceste intrebari ? De ce nu ma pot abtine sa nu fiu ironica, in replica la imbecilitatea acelor afirmatii de certitudine din presa cum ca a Madalina a INGERAT VOLUNTAR otrava.

O alta intrebare care mi s-ar parea potivita ar fi urmatoarea: pentru ce anume era necesara prezenta insecticidului furadan in baia de la parter a casei ? La ce ar fi folosit o asemenea substanta cu care se trateaza semintele de porumb si cereale ?
In vila Madalinei Manole se cultivau asemenea plante ? Si daca nu aveau in jur de cateva sute de kilograme de samanta de cereale pentru insamantat, SOTULUI NU I S-A PARUT SUSPECTA PREZENTA PESTICIDULUI IN LOCUINTA ? Cum justifica sotul existenta substantei in locuinta ?

Daca n-ar fi existat mesajul pe telefonul Madalinei, moartea ei ar fi putut trece drept UN ACCIDENT NEFAST si ar fi suscitat cu mult mai putine intrebari.
Dupa parerea mea insa scenariul este stricat de mesaj, pentru ca s-a dorit ca mesajul sa explice o CLARA SINUCIDERE.

Nici informatia initiala data de sot si soacra anchetatorilor, cum ca Madalina ar fi luat niste medicamente - caci de-aia cei de la procuratura au precizat ca n-au gasit folii de medicamente - nu este lipsita de importanta. Se pare ca in dorinta lor de a prezenta un scenariu cat mai plauzibil si clar de SINUCIDERE, propriul inconstient le-a jucat o festa.
In situatia in care furadanul in cantitate care ar fi omorat cateva sute de oameni, iar nu o femeie de 58 kg ka 1.72 m inaltime, n-ar fi acoperit urmele de somnifer din continutul gastric, ar fi existat si "alibiul" conform caruia Madalina a luat si ceva ... medicamente.

Daca in urma cu doua luni ea s-ar fi intoxicat in timpul unei raceli cu ibuprofen (nurofen denumire comerciala) si paracetamol, fapt care a fost interpretat de familie ca o tentativa de sinucidere - desi putea sa fie pur si simplu o intoxicatie pe fondul unei gripe mai virulente -, nu se intreaba nimeni daca saltul de la sinucidere prin intoxicatie medicamentoasa tocmai la optiunea furadan, este un salt cam prea MARE?

Nu cumva presupusa tentativa de sinucidere, vine in sprijinul celor care i-au determinat sfarsitul si care se pot folosi de acest episod in consolidarea variantei SINUCIDERII ?

Nici fraza aceea din presupusul mesaj cum ca "doar eu sunt de vina" nu este in regula. Sublinierea aceasta doreste si ea sa intareasca varianta sinuciderii.

De fapt, tot continutul fragmentelor din mesajul din telefon nu este in regula.
Nimeni pe lumea asta nu-si ia zilele din iubire. Cu atat mai mult cu cat nici casatoria nu implinise un an de existenta, an care l-ar fi facut in octombrie.
As mai ridica o intrebare in acest articol: pe numele cui figura in acte casa - vila din Otopeni ? Nu cumva pe numele Madalinei ? Caci la data inceperii si finalizarii constructiei casatoria legitima nu se produsese inca intre Madalina si sotul ei in forma producatoare de efecte juridice.
Apoi: cine o mosteneste pe Madalina? Sotul si copilul nu ? Cine putea deci sa beneficieze material in urma decesului ei ? Sotul, caci copilul este MINOR.

Drepturile de autor si incasarile din ultimul album al Madalinei cui ii revin? Cumva tot sotului ? Care sigur pana cand se va proba o alta varianta vis a vis de incadrarea mortii Madalinei, beneficiaza de toate drepturile, dar si de prezumtia de nevinovatie !

Lista intrebarilor ar putea continua.


Nici in varianta in care in mod cert si indubitabil se va constata ca da a fost sinucidere, nici in aceasta varianta eu nu pot sa consider ca sotul Madalinei Manole este nevinovat. Ce drama trebuie sa traiasca o femeie langa barbatul ei ca sa ajunga sa-si ia zilele in felul acesta? Cata nesimtire si lipsa de interes poate exista intr-un barbat ca sa nu observe prabusirea femeii de langa el? MAMA COPILULUI SAU ?

Lacrimile lui de la sicriul ei NU MA IMPRESIONEAZA. La nesimtirea de care a dat dovada MERITA SA-I FIE VIATA O SUFERINTA CONTINUA SI ACERBA. PENTRU CA A FAVORIZAT IN MOD PASIV SITUATIA CA UN COPIL - COPILUL LUI - SA NU-SI SIMTA SI CUNOASCA MAMA. SA NU SIMTA CALDURA SI IUBIREA EI. PENTRU CA PREZENTA MAMEI ESTE ESENTIALA IN VIATA UNUI COPIL.

Era deranjat de agresivitatea ziaristilor, la iesirea de la parchet dupa audieri? El il invoca pe Dumnezeu si intreba daca ziaristii s-au rugat pentru iertarea Madalinei? EL AVEA TUPEUL SA-L INVOCE PE DUMNEZEU? Si sa spuna ca nu e in stare sa dea detalii despre Madalina?

Dar a fost in stare ca el sa doarma ca porcu, iar ea sa se zbata in chinuri la parter, nemaivorbind de durerea si suferinta sufleteasca a ei din timpul casatoriei cu el ?

Eu sper insa ca prin eforturile procurorului de caz, coroborate cu specialistii serviciului de crima si omoruri din politie, dar si cu autoritatile medico-legale, se va face lumina in cazul acestei fete care si dincolo de viata ARE DREPTUL LA ADEVAR.

Ma rog Domnului ca intotdeauna, si pentru adevarul acestei fete frumoase, al acestei femei cu suflet atat de frumos si curat, determinata direct sau indirect sa treaca in nefiinta intr-un mod atat de chinuitor si violent.

Pentru tine Madalina astazi sufletul meu plange. Sa-ti fie vesnicia usoara.

Ma rog la Dumnezeu si am incredere ca el va avea grija de sufletul tau si-i va da exact locul si iertarea pe care o meriti, pentru ca in Romania anului 2010 o presa de scandal cretinizata de scenarii sinucigase, impreuna cu o institutie bisericeasca care invoca niste reglementari ce nu au nimicde-a face cu Dumnezeu si cu Domnul Iisus Christos, iti refuza o ultima si completa rugaciune la plecarea trupului.

E bine ca le face insa rugaciunea si slujba completa la groapa CRIMINALILOR atunci cand mor. Acelora care iau viata altora, viata nevinovatilor adica ....

Acelora, reglementarile BOR le acorda iertarea si ritualul complet prin rugaciunile popilor care nu-si pot vedea sireturile de la pantofi de burti, dar care considera ei ca merita iertarea Domnului nostru Iisus Christos !

Mai spun doar atat: daca Domnul a permis draga mea Madalina, ca acesta a fost momentul tau de plecare din lumea aceasta, atunci cu siguranta sufletul tau este acolo unde trebuie sa fie: in sanul Domnului. Iar El Domnul Dumnezeul nostru cu siguranta nu da doi bani pe regulamentele, preceptele si masurile institutiei bisericesti.

6 comentarii:

celine spunea...

multumesc pentru ca am gasit o persoana care gandeste la fel ca mine!!locuiesc in italia si am urmarit indeaproape cazul,prin intermediul internetuli am citi toate ziarela,vazut emisiuni si video cu vedete iesite toate la iveala sa si dea cu parerea care mai de care,nci unul dintre ei nu au dubii.
Si eu m-am intrebat cum de o persoana care vrea sa ramana frumoasa isi alege o moarte atat de urata?adica mergi in baie si ti torni in pahar ca si cum te-ai cinsti cu un pahar ,si ce sa zic,paharul nu cred ca avea 4oo ml ca sa-l traga dusca tot odata,deci a pus macar de doua ori in pahar ca sa bea..si apoi sa cada si sa si sparga capul si sa faca spume la gura'nu cred ca o persoana care se vrea frumoasa vrea sa ramana in amintirea fanilor desfigurata de otrava.
in totul sunt de acord cu tine,as dori sa citeasca cat mai multi acest blog si sper ca si autoritatile sa deschida ochii si sa si faca meseria,nu sa doarma in papuci si sa dea repede vertictul sinucidere!cu respect,celine

celine spunea...

multumesc pentru ca ai reusit sa scrii aceste ganmduri care sunt identice cu ale mele.nici eu nu cred in sinuciderea ei.locuiesc in strainatate si am urmarit cu interes cazul,caci eu asa il consider.Sunt foarte multe detalii cum bine le-ai desris care nu se lòeaga intre ele,sau cum s.ar spune,sunt cusute cu ata alba.S-a dat repede vertictul:sinucidere si depresie!
Dar cum bine stim chiar si noi,oamenii de rand nu doar psihologii,un suicid ,mai ales daca e pregatit dinainte,si daca e femeie,se gandeste in primul rand sa nu sufere si sa nu fie gasita cu chipul uratit.Cred ca fiecaruia dintre noi macar o data in viata le-a venit o idee ca aceasta dar nu cred ca o femeie are puterea de a muri suferind,ar vrea poate sa adoarma ca e mult mai usor.Si,daca ar fi fost programata moartea ei,cred ca ar fi lasat mai multe lamuriri in urma ei si nu banala fraza de narcisista,ca nu se mai place fizic.Oricum,meseria ei nu tinea de frumusete,nu era o ex miss univers,era o persoana cu voce,deci,daca i-ar fi cazut vocea..hai sa mai zicem..dar nici asa nu e de accepta ca o femeie dupa 15 ani de incercari sa aiba un copil,acum il lasa nepasatoare in urma ei!
...mi-a venit o idee:dar daca ea nu iubea copilul si il gasea raspunzator ca s-ar fi schimbat la corp sau pt cariera in declin din ultimii ani?doar asa s-ar explica,in cazul sinuciderii,faptul ca nu i-a pasat de copil ca il lasa fara mama...Nu stiu,dar tare as vrea ca si autoritatile sa puna un pic de suflet si sa gaseasca motivatii si dovezi care sa aduca la lumina adevarul!!
.e poate pt ca inca nu accept ca o mama sa se sinucida cu asa nepasare fata de pruncul ei..poate ca ii caut circumstante,poate ca asa caut un vinovat,si nu o mama nepasatoare sinucigasa!!
imi place blogul tau.celine

melina spunea...

Nici eu nu cred in varianta sinuciderii pentru ca exista multe indicii care ne duc catre crima cu premeditare. Inca nu s-a spus nimic daca lovitura si sangerarea puternica de la cap s-au produs inainte sau dupa ingerarea otravii si daca nu cumva caderea a fost rezultatul unei actiuni mecanice gen o impingere puternica. Cine intr-o casa chiar modesta foloseste pahare de plastic? Insa utilizarea unui pahar de sticla ar fi dat indicii, prin spargere, in ce pozitie se afla victima inainte de ingerare si dupa cadere si de aceea criminalul a aranjat sa para sinucidere. Recent Madalina luase Nurofen si Paracetamol? Multi luam fara sa cunoastem efectul lor cumulat si fara sa respectam orarul si dozajul, crezand ca o doza shoc ne rezolva raceala mai rapid. Cum era relatia ei cu soacra? Sotul am vazut din declaratii in presa ca o lasa singura sa-i treaca starile de suparare. Cum se face ca nici la intoarcerea acasa si nici inainte de a se otravi nu a trecut sa-si vada copilul dormind? Cumva soacra dicta in acea casa iar Madalina isi vedea copilul doar cand voia soacra? Cum poti sa fii asa o gramada de nesimtire si sa vezi sticla aia in baie si sa nu pui intrebari, sa nu te intereseze, sa nu te uiti macar pe Internet sa vezi ce e cu substanta aia, mai ales cand esti inginer electronist si detaliile conteaza? Si cum poti sa tii la vedere si la indemana sticla aia cand copilul merge de-a busilea, poate chiar incepuse sa mearga. Poate cineva o determina constant si sistematic sa aiba manifestari dese de suparare si sa o impinga spre astfel de ganduri. Cumva sotul ii controla cariera, viata privata, iesirile, convorbirile, relatiile cu familia si prietenii? Cum e posibil sa-ti anunti prietenii de tragedie si pe parintii si fratele Madalinei nu? Sunt deci foarte multe intrebari la care trebuie sa se raspunda. Sa speram ca macar parintii ei vor insista ca ancheta sa se extinda si misterul sa se clarifice. Sotul sigur nu e interesat de asta.

Ruxandra spunea...

Cea mai mare dilema a mea este cea legata de putinta ei de a bea 400ml de pesticid. Si daca ar fi fost un diabetic trezit insetat in toiul noptii, care buimacit de somn nimerea sticla cu pesticid, tot nu ar fi putut sa bea 400ml.
E atat de absurd, incat e caraghios sa afirm cu seninatate ca a fost sinucidere prin ingerarea a 400ml furadan.

Victoria spunea...

Categoric.

Nu se pot ingera 100 ml, dar 400 ! Traheea complet arsa si cantitatea indica de fapt ca insecticidul-pesticid i-a fost turnat pe gat cu o palnie ceva ....

Vor fi surprize dupa definitivarea analizelor toxicologice.

cyax29 spunea...

Felicitari pentru articolele astea si pentru ca te chinui sa analizezi si sa arati si ceea ce multi nu au chef sa vada. Gandim aproape la fel in cazul asta, suntem la fel de revoltati si suparati, si cerem autoritatilor si mass-mediei sa faca tot posibilul sa cerceteze asa cum se cuvine cazul. Pentru ca in ziua de azi nimic nu e intamplator, interesele sunt tot mai mari, si bag mana in foc ca ceva e putred si ca exista macar vinovati morali aici. Madalina nu s-a transformat degeaba, nu a suferit degeaba, cunosc atatea cazuri reale in care femeile sunt terorizate psihic de sotz, si impinse spre gesturi extreme. Mai ales cand la mijloc sunt averi, faima, etc. Continua sa afli adevarul! Poate ar trebui sa ne unim si sa facem ceva.