Regimul Basescu II si Dan Diaconescu

Ne-am obisnuit in ultimii ani ca atunci cand ori de cate ori explodeaza cate un scandal public, sa traim puternic impresia ca suntem intr-un film cu prosti. Caci cum altfel pot fi categorisiti acesti incapabili ai regimului politic actual.

Am ascultat de doua zile incoace, de cand Diaconescu a fost arestat, toate opiniile unor profesionisti ai dreptului romanesc, precum dl. avocat Fenechiu sau precum dl. avocat Bolcas. Si nu numai pe ei. Toate informatiile care au fost puse pe "media" si asumate de catre cei ce le-au adus la cunostinta opiniei publice, ma indreptatesc sa trag o singura concluzie: cozile de topor, fie ei denuntatori-parti vatamate, procurori, judecatori, functionari corupti etc, n-ar fi cozi de topor daca n-ar fi in esenta lor niste prostovani notorii.
Un profesionist, niciodata nu va actiona imprudent sau prin lovituri de forta asa cum fac prostovanii astia. Daca mintea s-ar putea cumpara ! Cum insa mintea nu poate fi comercializata, indivizii cu pricina si-au imaginat ca o pot inlocui cu diplome platite si cv-uri impresionante din care reiese ca astia n-au avut zile fizic-efective de studiu in viata asta, care sa sustina minunile inscrise prin cv-urile lor.

Ma gandesc apoi la vorba aceea neaos romaneasca, respectiv "decat la castig cu prostul, mai bine la paguba cu desteptul".
Dumneavoastra dle presedinte ati ales prima varianta, varianta cu castigul.

Din ceea ce am vizionat si vizionam pe scena politica si sociala romaneasca de la lovitura de stat din 1989, tuturor celor care s-au succedat prin pozitiile de conducere a tarii, mintile le-au fost atat de coplesite de castigurile personale prin orice metode si cai, incat au uitat de fapt cine si de ce i-a trimis pe functiile respective.
Legea este in mod intentionat lasata sa fie ambigua. Nu exista o raspundere asumata a presedintelui Romaniei, a parlamentului, a functionarilor institutiilor publice. Motiv pentru care contribuabilul roman este pus sa plateasca pentru deciziile imbecile care se iau in statul roman de acesti functionari cu cv-uri kilometrice dar cu stiinta in cap tinzand catre zero.

Domnule Basescu de data asta se pare ca va va gasi succesul cam inspre moalele capului, caci succesul asta face si el parte din lungul dvs sir de "succesuri" de care noi cetatenii romaniei ne-am cam saturat intratat incat blazare se cheama starea noastra de acum. Iar blazarea asta se manifesta cam cu simptomele crizei de colecist: cu greata adica. Greata cronicizata si reactii de voma.
Aveti mare grija cu limita .... fiziologica a suportabilitatii poporului roman, caci s-ar putea sa faceti curand cunostinta cu aceasta limita. Nu va incantati ca ce va mai iubeste poporul-electoratul si cat de abil sunteti dvs in a-l prosti, a-l duce cu zaharelul, caci oamenii aia carora le-ati redus veniturile - pensii, salarii, tichete de masa -, oamenii aia pe care va doriti sa-i impozitati la sange si os, ei bine, oamenii aia eu nu cred ca se roaga pentru binele institutiei prezidentiale ori al dvs personal sau al familiei dvs, si nici nu cred ca dau acatiste la biserica pentru starea sanatatii dvs sau pentru fitele afisate ale curtezanelor prezidentiale precum Nuti Turista si Ancuta cea pofticioasa sa devina ambasadoare la Paris.

Ei bine, daca dvs ati fi in locul meu ati vedea crunta realitate a omului de rand: cat va injura si cu ce patima, cum chiar si aceia care v-au votat va "ureaza de bine" cu mult mult patos.
Pai toti astia sunt creatia lui Dumnezeu, iar Dumnezeu intotdeauna si-a aparat creatia. Eu cred ca in fiecare clipa Dumnezeu priveste spre rugamintile si spre suferinta lor DREAPTA.

Revenind la cazul lui Dan Diaconescu. N-am nici-o indoiala ca acesta nu va iesi "intreg si nevatamat" din aceasta situatie. Este atat de calit incat situatiile de acest gen la o anumita cantitate si repetabilitate au ajuns sa-l blazeze. De aici zambetul si mesajele extrem de calme pe care Dan Diaconescu le transmite din arest prin intermediul avocatilor catre toti cei care-l sustin. Puterea de a zambi i-o da Dumnezeu.
V-ati gandit dle Basescu ca la ora asta prin metodele lui pasnice, firea lui blanda si calma, Dan Diaconescu ar putea fi considerat un Mahatma Ghandi al zilelor noastre pentru Romania? Sunt sigura ca nu. Pentru ca gandul dvs nu este pentru romanul de rand, ci catre zestrea materiala cat mai mare si mai consistenta a fiicelor dvs si a curtezanelor prezidentiale. Ocupa mult spatiu in creierul dvs numarul de vile, terenuri, hoteluri de la Monte Carlo, schemele cu firme cipriote de care face vorbire presa tricolora - va recomand sa cititi presa domnului C. V. Tudor -, asa ca nu mai ramane loc si pentru ..... problemele romanului de rand vandut pentru banii unei anumite strainatati.

Nu pot sa nu observ tacerea extrem de suspecta a dvs d-le presedinte Basescu, aceeasi tacere ca si in cazul Becali. Nu pot sa nu observ lasitatea cu care Becali - trecut si el printr-o situatie similara - sta de o parte si nu a iesit in presa cu nici-o declaratie referitor la omul care l-a ajutat ori de cate ori a avut nevoie - Dan Diaconescu. Fie ea si numai de ochii lumii, declaratia asta. Iarasi n-am vazut nici-un cuvantel spus pe nici-un post de catre Prigoana, acel Prigoana pe care Dan Diaconescu l-a creat in postura de personaj public. Are saracu o scuza: este membru PDL si ii e frica sa nu fie dat afara din partid si sa traga consecinte economice.

La greu se vad prietenii. La petreceri si la chermeze vin toti, dar la greu vin doar aceia care au OMENIE in inima si CONSTIINTA in minte.
E bine in esenta ce se intampla: se cern oameni, situatii, se vede ADEVARUL fiecaruia.
Pe Dan Diaconescu nu veti reusi sa-l rapuneti - caci daca Dumnezeu il apara, voi nu sunteti decat niste marionete, niste paiate coplesite de slabiciunile proprii: lacomie, lacomie, lacomie, miciuna, furt ... inscenare, coruptie ....
O sa va arate el Bunul de acolo din Ceruri cum nici macar nu e nevoie sa va trazneasca: sunteti victimele propriilor dvs. "auguste" persoane.
Privesc ce se intampla - nu ma mai intriga nimic, nu ma mai mira nimic, am atins acea maturitate de a nu ma mai surprinde absolut nimic din ce se intampla sau s-ar putea manifesta, si va marturisesc sincer ca eu personal ma rog pentru sanatatea si puterea lui Dan Diaconescu.
Si pentru ascensiunea lui in statul Roman pe cea mai inalta functie din stat.
Si pentru ca inaintea lui Dumnezeu ma simt curata si cinstita, stiu ca Dumnezeu aude rugaciunea mea.
La momentul hotarat de EL - cu sau fara acordul dvs, cu sau fara piedicile dvs - Dan Diaconescu va ajunge acolo PENTRU POPORUL DIN CARE FACE PARTE.
PENTRU CA ASA VA VREA DUMNEZEU. SI POPORUL ROMAN.
Imi pare rau ca nu pot sa ma rog si pentru dvs domnule presedinte, desi v-am votat si am sperat ca dincolo de greselile primului mandat prezidential, ei bine AM SPERAT ca acum in cel de-al doilea mandat veti avea maturitatea de a actiona cu dreptate, cu judecata si cu inima la POPORUL CARE VA REALES.
SA VA DEA DUMNEZEU LUMINA IN MINTE, ATATA LUMINA INCAT SA VEDETI REALITATEA CETATEANULUI SI REALITATEA TARII. MACAR ACUM IN CEASUL AL 13-LEA.
ISTORIA NU IARTA DOMNULE PRESEDINTE !

Niciun comentariu: