Bocsan procurorul lui Basescu ?

Dupa toate comentariile avocatilor si ale celor implicati in cazul Dan Diaconescu, concluzia care se impune este una singura: procurorul este unul total neprofesionist care bate campii cu multa gratie prin alea 7 volume ale facaturii de ancheta penala, fiind el cu muuuuult mai clarvizionar si decat Doru Parv.

Totusi nimeni, dar absolut nimeni n-a stat in loc sa-si puna singura intrebare de bun simt in legatura cu materialele - rechizitoriu si declaratiile alea cu care a iesit el in presa pe surse: MAI OAMENI BUNI CINEVA L-A VERIFICAT PSIHIATRIC PE ACEST GHEORGHE BOCSAN PROCUROR DNA IN ULTIMUL AN DE ZILE? CA DUPA CE HALUCINATII ARE OMU IN DOSARELE CU PRICINA, MIE CLAR MI SE ARATA CA CEVA NU E IN REGULA CU JUDECATILE-PROCESELE DE GANDIRE ALE DOMNIEI SALE. Nu vedeti ca domnul asta, cam ce avioane/elicoptere/supersonice/terenuri/vile halucineaza noaptea, ziua le scrie prin rechizitorii si rezolutii.

Daca ar fi fost angajat la trustul lui Voiculescu sau Vantu, zau daca m-as fi sinchisit. Acolo putea sa bata campii, dimensiunile realitatilor paralele si coclaurile, cat ar fi dorit pipota lui .... sunt destui prin Antene care se produc si fac baleturi (na! ca sa fiu si eu in ton cu "succesurile" EBA-utei) de-astea zilnic.
Dar asta E ANGAJAT LA DNA.
DNA=INSTITUTIE A STATULUI ROMAN.

Nu pot sa ma abtin si sa nu intreb: Doamnnnnnnnnneeeeeeee pe mâna a cel HAL de specimene, ma rog "extraterestrii", a ajuns tara asta.
Pai mie mi-ar fi fost rusine DE MINE INSAMI sa fiu facuta ferfenita, praf si pulbere, zdrobita, calcata in picioare de avocatii apararii si de media - jurnalisti, oameni de presa si televiziune in general, in felul in care a fost si este terfelit acest procuror din DNA. Mi-e clar ca eu n-as ajunge niciodata intr-o asemenea situatie pentru ca respectul meu pentru mine si pentru profesia mea m-ar impiedica sa execut actiuni ce ar putea fi calificate de altii (si intr-o majoritate covarsitoare) drept imbecile.
Ma mai chinuie in mod compulsiv o intrebare: dar daca o fi crezand omu ca institutia la care el este angajat se cheama de fapt DIRECTIA NATIONALA A ADORMITILOR DIN ROMANIA? Dupa "viziunile cataclismice" si "logica" lui fara de echivoc, alea cu interpretarea celor 127 negre m-a dat pe spate (!), cam asta reiese. Acu daca mintea lui e setata pe terenuri, conturi bancare, sute jj...de mii de euroi ... etc si in starea constienta diurna, dar si in starea inconstienta specifica somnului, nu e clar ca orice banal televizor dintr-o conversatie oarecare are la el semnificatia pe care este setat ? Cam asa e dupa Freud explicat mecanismu asta ... !

Mai stau locului si ma intreb. Tot compulsiv.
ASA SUNT OARE TOTI SPECIALISTII DIN DNA ?
ASTA E PREGATIREA LOR PROFESIONALA CONSEMNATA PRIN CV-URILE ALEA KILOMETRICE DIN DOSARELE DE CADRE?
ASTIA SE NUMESC PROFESIONISTI?
PAI ACU INTELEG EU - PRIN EXTINDERE CE E DREPT - DE CE AIA DE LA F.M.I. NE TRATEAZA CA PE BANANIERI. INCEP SA VIN DE-ACASA SI SA PRICEP !

Nu ma pot abtine sa nu constat cu multa durere in sufletel, cat de rau ati ajuns domnule presedinte Basescu, daca n-ati avut si dvs acolo la DNA, macar un profesionist care sa faca un rechizitoriu ca lumea si o urmarire penala pertinenta impotriva lui Diaconescu. Iar daca n-avea probe si material corespunzator sa-l acuze pe DD, sa fi stat dracu in banca lui, decat sa se faca de cacao si sa va faca si pe Dumneavoastra de rasul lumii.
Tot asa cum inteleg foarte bine acum si de ce vi se clatina institutia si de ce gresiti din ce in ce mai frecvent si in mod repetat. PAI CU SPECIMENE DE-ASTEA LA CONSILIERE SI LA INAINTARE ce rezultate notabile ati putea avea sau ati putea obtine.
Pentru noi POPORUL insa, oricum e de BINE, de FOARTE BINE. Si pentru toti cei care in Romania au "boii acasa" cum se spune in popor.
S-a lamurit tot romanu. Data viitoare va sti ce sa voteze. Adica la anticipatele care ne asteapta si care se vor declansa cu muuuuuult mai devreme decat in orice previziune facuta de vreo vrajitoare sau astroloaga de-aia de tv care previzioneaza dupa "manualele si notele informative" ale serviciilor de informatii si contrainformatii. Nici Doru Parv, cat e el de clarvazator sau ma rog clarvizionar, nu va putea sa precizeze nici impactu si nici momentu anticipatelor.

Totusi, revenind la timpul prezent, poate ca se sesizeaza careva si-l trimite pe domnul procurator cu pricina, la o evaluare psihiatrica. Caci dupa ce fel de "viziuni" are, mie asa mi se pare: e cam prea deformata realitatea in mintea domniei sale si mai mult decat atat am citit ca tipul acesta de scenarii halucinatorii sunt caracteristice debutului schizofrenic.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, Doamne fereste', acu oricare dintre noi poate avea stari imaginative si/sau fantasmagonice, determinate fie de oboseala, fie de medicamnte ingurgitate, fie de la stress, dar ar putea fi si patologice. Unele stari de acest tip sunt temporare, dar altele ar putea deveni permanente.
In schizofrenie de exemplu, apar si sunt caracteristic relevante comportamental halucinatiile de toate tipurile: vizuale, gustative, olfactive, senzitive .... Astea se pot manifesta fie separat, fie combinat.
In schizofrenia paranoida, de exemplu bolnavu are o parere extrem de deformata despre persoana proprie - imagine megalomana: se crede atot stiutor, precum procuroru cu pricina, care le da el sfaturi producatorilor tv despre cum sa realizeze ei un promo si cum sa-si faca emisiunile. Adica omu in mintea lui - sigur exprimata concret si in "productiile" domniei sale pe hartie - e si producator tv si CNA si procuror si ..... curand ar putea sa-si imagineze ca e si presedintele tarii. De ce nu ?

Am folosit in consideratiile si aprecierile de mai sus, drept material bibliografic, tratatul de psihiatrie al Domnului Profesor Doctor Docent V. Predescu si colectivul, publicat la Editura Medicala Bucuresti 1984, precum si tratatele de medicina legala ale Profesorului Dr. Medic Vladimir Belis, ca sa vedeti ca nu fac aprecieri eronate cu privire la manifestarile aduse in discutie.

M-ar umfla rasu ca personaju cu pricina, azi sau maine-poimaine, sa se apuce sa-i dea indicatii si directive in presa si .... presedintelui Basescu. Pai daca omu le stie pe toate .....
Sau m-ar umfla rasu, cand se va schimba regimu.., sa interpreteze procuratorul asta "in stilul sau absolut original si personal" convorbirile telefonice ale presedintelui cu Nuti Turista, asa ca exemplu. Va dati seama ce-ar iesi?

Dom' Basescu, astazi il las in plata Domnului pe Diaconescu si ma voi ruga pentru sufletelul dumneavoastra: ma rog la Doamne Doamne sa-l aveti procuror de caz pe nea Bocsan asta, in ziua in care poporu roman va va ridica imunitatea.
Ma stric de ras de pe acum .... numai la ideea de ce rechizitoriu va va putea produce la dosar individul cu pricina.

In fond am si eu dreptul sa visez, nu? Ma rog imaginez, fabulez, fatasmez .... ! Visatul face parte din putinele lucruri gratuite de pe lumea asta si este extrem de reechilibrant cand stimuleaza endorfinele. A visa este totusi normal. A halucina insa e patologic. Si extrem de nociv atunci cand afecteaza la viata si libertatea celor din jur.

Sa traiti, Domn' Presedinte !
Sa traiti bine si mai ales sanatos.
Ceea ce va doresc din tot sufletul si cu toata sinceritatea.

Niciun comentariu: