Jocul zilei - Ajuta procurorii sa-l perchezitioneze pe DD

Cititi romani si va cruciti, ca sa vedeti cum arata cozile de topor care fac denunturi la DNA ca sa nu afle romanii ce averi si-au aranjat prin furaciuni. N-ar fi hoti daca n-ar fi si prosti. "Calitatile" astea merg impreuna, altfel zis mana in mana. Vorba lui Mircea Badea: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpu'...."

**********************************************************************************

Joaca on line: Ajuta procurorii sa perchezitioneze casa lui Dan Diaconescu

Sursa jocului: ziarul PUTEREA

Articolul este preluat din ziarul Puterea:

Luni dimineaţă, ora 8.00. Două dube ale Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei opresc în faţa unei vile din cartierul Primăverii, la locuinţa patronului OTV, Dan Diaconescu. Mascaţi, poliţişti, un procuror şi doi martori asistenţi intră pe poartă şi bat la uşă. “Deschideţi, Poliţia!”. În casă se afla soacra lui Dan Diaconescu şi o menajeră. Procurorul a arătat o autorizaţie de percheziţie şi a întrebat unde ţine Dan Diaconescu casetele cu filmările emisiunilor de noapte. Percheziţia s-a tereminat în jurul orei 13.30, anchetatorii plecând de la locuinţa patronului OTV fără să ridice absolut nimic. După ora 9.30, percheziţiile au continuat la sediul OTV, din Bulevardul Preciziei, care s-au finalizat la ora 13.45.
Vineri, Judecătoria sectorului 1 a admis cererea formulată de către Secţia pentru Combaterea Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a eliberat autorizaţii de percheziţie la domiciliul patronului OTV, Dan Diaconescu, şi al lui Doru Pârv, clarvăzător colaborator al respectivului post de televiziune. Autorizaţia a fost emisă în dosarul cu numărul 28511/299/2010, înregistrat pe rolul Judecătoriei sectorului 1 la data de 18 iunie 2010, avându-i ca învinuiţi pe Diaconescu Cristian Dan, respectiv Pârv Dorel Petru. Potrivit încheierii, instanţa “admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a Corupţiei. În baza articolului 100 Cod de procedură penală autorizează efectuarea unor percheziţii domiciliare. Percheziţiile se vor efectua cu respectarea dispoziţiilor articolului 101 şi următoarele Cod procedură penală. Dispune emiterea autorizaţiilor de percheziţie pe o perioadă de 10 zile. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.06.2010, ora 13.30”.

Şantaj de sute de mii de euro

Surse judiciare au precizat că percheziţiile de la sediul OTV şi de la locuinţa lui Dan Diaconescu au legătură cu un dosar de şantaj, în care principal învinuit este clarvăzătorul Doru Pârv, care ar fi cerut, în vara anului trecut, o sumă cuprinsă între 100.000 şi 300.000 de euro unui primar al unei comune arădene pentru a nu difuza pe post o casetă ce cuprindea imagini compromiţătoare la adresa edilului. Este vorba despre primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, care, de altfel, a şi făcut denunţul la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit aceloraşi surse judiciare, anul trecut, o echipă a postului OTV ar fi înregistrat un material în comuna Zărand reprezentând afaceri dubioase derulate de edilul localităţii. Materialul filmat mai cuprinde şi o anchetă cu privire la averea acumulată de primarul Ion Moţ. Edilul ar fi fost, ulterior, contactat de către realizatorul OTV Doru Pârv, care realizează emisiunea “Al şaselea simţ” pe postul de televiziune patronat de Dan Diaconescu, promiţându-i acestuia că poate interveni pe lângă Dan Diaconescu să nu mai difuzeze pe post respectiva anchetă jurnalistică. Sursele citate mai precizează că, în schimbul îngropării dosarului, primarul trebuia să achite o “taxă” cuprinsă între 100.000 şi 300.000 de euro, în mai multe rate de câte 25.000 de euro. O parte din bani, spun sursele citate, ar fi urmat să ajungă şi la Dan Diaconescu. Primarul a decis să-l dea în gât la DNA.

Doru Pârv a fost trimis în judecată de DNA în luna mai a anului curent, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. În cursul lunii februarie, Dan Diaconesacu a fost adus cu mandat la sediul DNA, unde a fost audiat în calitate de martor. Ulterior, împotriva sa a fost începută urmărirea penală pentru complicitate la trafic de influenţă.
Diaconescu promite răzbunare

Contactat telefonic de ziarul “Puterea”, Dan Diaconescu a declarat că este foarte revoltat de maniera în care procurorii înţeleg să spargă uşa unor oameni nevinovaţi, dimineaţa la prima oră. “Habar nu am despre ce este vorba. Este un abuz inimaginabil făcut de DNA”, a precizat realizatorul TV. Întrebat dacă îl cunoaşte pe primarul comunei Zărand, Ion Moţ, Dan Diaconescu a precizat că nu a auzit de el în viaţa lui şi că nu a făcut vreodată cunoştinţă cu el. În legătură cu faptul că Doru Pârv l-ar fi şantajat pe edilul arădean, în scopul de a nu difuza pe postful OTV un material compromiţător la adresa primarului Moţ, Dan Diaconescu ne-a declarat: “OTV este televiziunea mea, iar Doru Pârv nu este angajat la OTV. Orice material care apare pe post are nevoie e aprobarea mea. Eu nu ştiu de aşa ceva”, a mai precizat Dan Diaconescu.

Patronul OTV a adăugat că nu are de gând să lase lucrurile aşa. “Nu mă aflam în Bucureşti când (procurorii - n. red.) mi-au percheziţionat proprietăţile. Sunt la Constanţa, la mare. Acum mă întorc în Capitală. Să vezi ce am să fac eu cu ei”, a conchis Dan Diaconescu.


Primarul şantajat: “Nu comentez nimic!”

Am încercat să luăm legătura şi cu edilul comunei arădene Zărand, pentru a afla şi poziţia lui în legătură cu acest scandal. Primarul Ion Moţ se afla, ieri, la Arad. El a refuzat să facă precizări în legătură cu şantajul la care a fost supus de către Doru Pârv. “Îmi pare rău, dar este un denunţ la DNA. Este un dosar în lucru. Până când nu se finalizează cercetările nu am nimic de comunicat presei”, a declarat, scurt, Ion Moţ, după care ne-a închis telefonul.

Patronul OTV, citat la DNA

Potrivit avocatului Cătălin Daniel Fenechiu, apărătorul lui Dan Diaconescu, percheziţia de la sediu televiziunii OTV s-a încheiat în jurul orei 13.45. Procurorii au ridicat de aici o casetă filmată, conţinând înregistrarea unei emisiuni “Dan Diaconescu în Direct” din noaptea de 21 spre 22 iulie 2009. “N-am apucat să văd exact ce conţine emisiunea. Când am ajuns eu, anchetatorii derulau imaginile. Am văzut doar că era vorba, la un moment dat, despre nişte şerpi anaconda. Nu ştiu ce relevanţă au aceste imagini pentru economia dosarului, însă probabil că, la un moment dat, în timpul emisiunii respective, realizatorul sau unul dintre invitaţi a făcut referiri pe care anchetatorii vor să le exploateze acum”, ne-a declarat avocatul Fenechiu. Apărătorul a mai precizat că, în afară de caseta respectivă, anchetatorii au mai ridicat de la sediul OTV şi câteva documente contabile fără nici o relevanţă cu ancheta desfăşurată de DNA. “Este vorba despre nişte bilanţuri contabile şi alte acte fiscale ale companiilor deţinute de Dan Diaconescu”, a precizat Cătălin Fenechiu.

Potrivit apărătorului, Dan Diaconescu se afla, la ora redactării acestui material, în drum spre Bucureşti, întrucât apărătorului i-a fost înmânată o citaţie pentru Dan Diaconescu, care ar trebui să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cursul serii de ieri sau în cursul dimineţii de astăzi. “Poate fi vorba despre audieri, despre aducerea la cunoştinţă a faptului că a fost începută împotriva sa urmărirea penală sau, cine ştie?, poate fi emisă chiar o ordonanţă de reţinere”, a conchis avocatul.

Răspuns de blondă pe telefonul lui Doru Pârv

“Puterea” nu a reuşit să ia legătura cu clarvăzătorul Doru Pârv, principalul protagonist al acestei poveşti cu iz penal. La numărul de telefon a răspuns o asistentă a acestuia, care ne-a spus că Doru Pârv nu poate fi contactat. Femeia în cauză ne-a promis, totuşi, că va lua legătura cu el şi că îi va transmite că l-am căutat. Apoi ne-a întrebat în ce problemă îl căutăm. I-am răspuns că vrem să aflăm poziţia dumnealui legată de percheziţiile care se derulau, ieri, la locuinţa lui Dan Diaconescu şi la sediul OTV. “N-am auzit aşa ceva. E o glumă?”, ne-a întrebat. Am sfătuit-o pe asistenta lui Doru Pârv să acţioneze butonul “power” de la televizor şi să se uite. Se transmitea în direct pe toate canalele de ştiri.


Clarvăzătorul cercetat a prevăzut că anul 2010 va fi unul greu

Într-un interviu acordat anul trecut revistei “Taifasuri”, clarvăzătorul Doru Pârv a prevăzut că anul 2010 va fi unul foarte dificil. El făcea referiri la modul general despre situaţia României însă, iată că greutăţile nu i-au ocolit pe el şi pe Dan Diaconescu. “Pentru ţara noastră, 2010 va fi un an al schimbărilor, însă negative. Ne va fi foarte greu din toate punctele de vedere. Acest an va aduce multe dezastre, mai ales din cauza orgoliului pe care-l avem, iar oamenii se vor întoarce unul împotriva celuilalt. În plus, multe cupluri se vor destrăma. Din păcate, din 15 februarie vom resimţi adevărata criză financiară”, precizat Doru Pârv în interviu. “Va fi un an greu şi, drept urmare, foarte mulţi români vor avea de suferitîn viaţa de zi cu zi. Cu greu vor face faţă scumpirilor, iar veniturile vor rămâne prea mici pentru nevoile cotidiene. Mai mult, văd proteste şi mişcări de stradă virulente”, mai preciza clarvăzătorul.

Niciun comentariu: