Dirofilarioza transmisa de țanțari

A venit vremea calda - atentie la ințepaturile de țânțari.

Articol urmator este preluat din stirile protv arhiva lunii martie 2010:

Dirofilarioza este produsa de un vierme parazit care ajunge in corpul gazdei sale sub forma unei larve de dimensiuni microscopice, in urma unei intepaturi de tantar infestat ce s-a hranit cu sangele unui animal purtator al bolii.

Acest parazit se poate plimba prin tot organismul victimei cu o viteza de 30 cm/zi. De obicei se localizeaza la nivelul ochiului, al inimii sau al plamanilor, provocand orbirea bolnavului sau tromboza pulmonara.

In ultimii 10 ani au existat inca doua astfel de cazuri in Romania: unul dintre pacienti avea viermele in axila, iar altul in frunte.

Cel extras ieri pacientului bucurestean este cel mai mare care a fost gasit in corpul vreunui roman pana in momentul de fata.

"Vectorul este tantarul venit din bazinul mediteranean, care poate provoca o asemenea patologie la orice fel de persoana pe care o inteapa. Vor trebui luate masuri la nivel national pentru starpirea tantarilor, pentru ca daca au aparut asemenea cazuri ele se pot inmulti si poate fi mult mai rau. Acest pacient putem spune ca a vut noroc ca exteriorizarea s-a facut in acest fel pentru ca se putea duce oriunde in organism, chiar la inima." este declaratia medicului Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie Bucuresti.

Niciun comentariu: