Choti Bahu - Nora cea tanara


Este filmul serial pe care postul National Tv il difuzeaza zilnic la ora 19.15.
Traducerea corecta a titlului este "Nora cea tanara", traducerea romaneasca "Triunghiul iubirii".

Pentru ca o serie de prieteni si amici m-au intrebat cum si de ce urmaresc asa "disperata" acest film indian, voi explica aici pe scurt motivele pentru care zilnic intre 19.15 si 20.15, nici cu macaraua nu pot fi luata din fata televizorului:

1. Eu nu cataloghez filmele in functie de provenienta, de origine, ci in functie de CALITATEA SUBIECTULUI si de MODUL DE PUNERE IN SCENA.
2. In aceasta pelicula sunt prezentate foarte multe informatii si elemente privind cultura religioasa, practicile religioase, mentalitatea, spiritualitatea si nu in ultimul rand principiile morale HINDI dintr-o anumita zona a Indiei - Vrindavan.
In India - asa cum se stie - religia nu este uniforma - asa cum este in crestinism sau in islam - ei avand o multitudine de zei si zeitati, diferite de la o zona la alta.
3. Din punctul meu de vedere India este zona cea mai plina de culoare dar si de mister din toata lumea, chiar daca diferentele sociale la ei sunt EXTREME.
4. Ador sa vad toate costumatiile actorilor, sariurile acelea superbe purtate de femeile din coltul de lume care si-a pastrat cel mai bine IDENTITATEA NATIONALA, dar si CULTURALA.
5. Muzica lor, coloanele sonore ale filmului, atat de pline de sensibilitate si frumusete.
6. Actori frumosi care pun in scena cu naturalete viata si principiile morale ale unei societati la care anumiti occidentali cam stramba din nas.

In loc de concluzie, recomand tuturor celor care sunt interesati de cele precizate de mine mai sus, sa-si imbogateasca propria cultura cu toate acele elemente pe care acest serial le aduce.

Niciun comentariu: