Ce asteapta anchetatorii in cazul Madalina Manole !

Articol preluat din ziarul Ring.
Autor Christian Levant 06.08.2010

CRIMINALISTICA. Nu sunt dubii in ceea ce priveste sinuciderea. Totusi ...


Tăcerea aşternută în ultima vreme asupra încă misterioasei morţi a Mădălinei Manole nu înseamnă, neapărat, că autorităţile nu ţin cazul sub control. Din contră, ancheta avansează pas cu pas. Se pare spre un dinainte anunţat/aşteptat verdict: SI-NU-CI-DE-RE!

Dincolo de bârfe, de tot felul de scenarii şi de „teorii ale conspiraţiei”, criminaliştii fac în cazul Mădălina Manole o… „anchetă de manual”: investigaţii la faţa locului, probe certe, expertize de laborator, declaraţii (uneori chiar încrucişate) şi, dacă va fi cazul, chiar experimente (extra)judiciare! Dar anchetatorii se bazează mai ales pe experienţa unor adevărate legende ale criminalisticii din poliţie, medicină legală şi magistratură. Deşi, se pare, nu sunt dubii în privinţa sinuciderii, o întrebare încă persistă: ce mai aşteaptă anchetatorii până la „verdictul” oficial?

Cele trei probe-cheie
În mare, toate audierile „martorilor-cheie” au fost făcute, spun anchetatorii. Mai sunt aşteptate doar rezultatele celor două importante expertize: cea tehnică şi cea medico-legală. „Aşteptăm rezultatele de la expertize. După soţ, au fost audiaţi părinţii şi s-a mai stat de vorbă cu cei din trupa Mădălinei Manole, care au spus că „era deprimată, că lucrurile mergeau destul de prost şi că de câţiva ani se afla în această stare, mult schimbată faţă de cum era înainte”, spune, sub protecţia anonimatului, unul dintre anchetatori. Într-adevăr, până în prezent, deşi a trecut aproape o lună de la moartea artistei, n-au ajuns la procurori nici rezultatele autopsiei, nici cele toxicologice, nici cele fizico-chimice. „Aşteptăm autopsia şi, în cuprinsul raportului de autopsie, sunt incluse şi analizele toxicologice pe care tot IML le face (rezultatul fiind inclus în raportul IML – n.r.) şi aşteptăm, de asemenea, analiza fizico-chimică, de la laboratorul IGP, privind substanţa care era în sticlă, resturile de substanţă din pahar, resturile de la gură şi de pe mâna victimei”, mai adaugă sursa citată.

...

400 ml de Furadan sau altă substanţă: încă nu există o certitudine dacă aceasta e adevărata cantitate de otravă ingurgitată de Mădălina Manole.

„Nu sunt dubii în privinţa sinuciderii. Aşteptăm ca rezultatele de laborator să spună negru pe alb că a fost Furadan.”, Un anchetator

„Una e să trimiţi un om viu la psihiatru şi alta este evaluarea psihiatrica postmortem”, Alt anchetator.

...

Niciun comentariu: