Articol important pe blogul lui Victor Roncea

Cateva modalitati prin care suntem urmariti si analizati ca niste furnici. De la camerele video stradale la cele de PC, de la cipuri RFID si carduri inteligente la dependenta de telefonie mobila si internetul obiectelor, de la biometrie la ADN

Sursa articolului aici - blog Victor Roncea


Biometria, video-camerele de urmarire si analizarea inteligenta a sunetelor


Camerele video aflate acum mai la toate colturile strazilor vor permite cu ajutorul biometriei – inregistrarea faciala electronica care va fi obligatorie pentru urmatoarele tipuri de acte de identitate – depistarea fara gres a unui individ in multime. In prezent, pentru crearea bazei de date pentru recunoasterea faciala se folosesc inclusiv imaginile introduse pe retelele de socializare, multe dintre acestea create sau urmarite de agentiile specializate. Studierea automata a tipologiei faciale si a intensitatii temperaturii unui individ permite clasare persoanei urmarite intr-o zona de atentie sau risc, in timpul unui eveniment si nu numai. Pe langa foto si video multe agentii guvernamentale folosesc in metropole o retea de microfoane puternice care utilizeaza tehnologia de “sound intelligence”, prin care sunt analizate sunetele din multime pentru crearea de diverse alerte.

Internetul, telefonul mobil si PC-ul

Browserele si programele-spion inregistreaza fiecare operatiune intreprinsa pe PC-ul dvs, de la site-urile accesate pana la cuvintele introduse in motoarele de cautare si cele folosite frecvent in e-mail-uri. Un utilizator profesionist stie ca toate aceste permit deja anticiparea cautarilor electronice si, deci, a personalitatii, intereselor si comportamentului. Retelele de socializare contribuie la sporirea informatiilor adunate. Pe baza datelor culese se face profilul personal si psihologic si sunteti introdus intr-o baza de date. Camerele video si microfoanele cu care sunt dotate acum toate calculatoarele permit folosirea lor si in sens invers, fara stirea dvs. Scandalul monitorizarii unor elevi acasa prin lap-top-urile oferite de scoala a adus in atentia opiniei publice acest aspect. Este valabil si pentru telefoanele mobile, care contin, pe langa o minibaterie de rezerva incorporata care transmite semnalul si cu bateria scoasa, si un microcip RFID. Dezvoltarea tehnologiei si dependenta omului modern de telefonia mobila combinata cu cea a calculatorului, internetului si comunicarii pe e-mail inlesneste spionarea totala, non-stop, a unei persoane. Exista rapoarte ca Iphone/Apple lucreaza special pentru perfectionarea monitorizarii, analizarii si, in cele din urma, a manipularii persoanei.

RFID si “internetul obiectelor”

Cipurile RFID (Radio Frequency Identification), prin care poate fi urmarita la nivel global orice miscare, sunt acum introduse pe scara larga in carduri bancare sau de transport si sanatate, in legitimatii sau pasapoarte si, pe viitor, in toate actele de identitate. continuarea articolului integral aici.

Niciun comentariu: