Strainii reusesc acolo unde romanii sunt incapabili !

Doua reportaje absolut socante realizare de catre stiristii de la Protv.

De ce investitorii straini reusesc acolo unde romanii sunt incapabili?
Sa fie oare de vina mentalitatea slugarnica si ochiul pus pe furat al multor romani? Sa fie oare de vina mintea ingusta si judecata marunta a vietii si a lucrurilor si situatiilor in general? Sa fie oare de vina necinstea, minciuna si nu in ultimul rand prostia si neglijenta?

Eu cred ca de vina este in primul rand LIPSA DE DUMNEZEU a multora dintre semenii nostrii, fie ei angajati sau angajatori, fie ei presedinti de stat, ministrii sau ... simplii bugetari.
Ce numesc eu lipsa de Dumnezeu ? Pai simplu: minciuna, hotia, curvasaria, parvenirea in functii si scheme prin orice alte metode decat potenta si competenta profesionala, inselatoria, si lista ar putea continua.

Oranduirea socialista si schemele economice socialiste in Romania de dinainte de 1989 i-au nemultumit pe romani. Capitalismul de dupa 1989 a mers si mai prost decat socialismul de dinainte.
Cine sa fie de vina ?
Nu cumva chiar MENTALITATEA romanului? Fie ea individuala sau colectiva?
Mentalitatea unei societati visceralizata de tot felul de scandaluri si "lovituri de forta" incepand din celula de baza - familia - si ajungand in toate structurile societatii?

Priviti si dumneavoastra aceste reportaje, formati-va o perspectiva in lumina acestor date, mai apoi incercati sa meditati si sa intelegeti ce anume inseamna VIATA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE in acest spatiu geografic, cultural, social, politic, economic.Niciun comentariu: