Madalina Manole - Raport medico legal integral si interviu Sorin Ilioaia

Nu am mai scris de multa vreme absolut nimic referitor la cazul Madalina Manole. Am considerat ca trebuiau lasate lucrurile in firescul lor de a iesi la suprafata, de a se separa, decanta apa de ... mazga. Nu se poate face o analiza si nu se pot extrage concluzii pertinente din barfe, informatii neverificate, opinii si pareri ale ziaristilor, reporterilor si realizatorilor tv.
Postez acum doua "piese" esentiale ale cazului, piese care au fost publicate de presa scrisa si cea audio-video: raportul medico-legal si interviul lui Sorin Ilioaia.
Apreciez ca aceste doua piese din dosarul de ancheta referitor la moartea artistei sunt cele mai importante de pana acum si totodata determinante in solutionarea cazului si in stabilira adevarului.
Daca la momentul cand am "descoperit" pe filmul stirilor Protv, zambetele soacrei Madalinei la intoarcerea ei de la Parchet in ziua mortii artistei, acea cotoroanta cu poza si aere de mare intelectuala - ca si progenitura "domniei sale" de altfel - pe numele ei Mircea Magdalena, ei bine, daca la acel moment nu eram convinsa SUTA LA SUTA ca moartea Madalinei nu este o sinucidere; ei bine, in tot timpul acesta care s-a scurs de la moartea artistei pana azi, am capatat CU CERTITUDINE CONVINGEREA CA DA, MOARTEA MADALINEI MANOLE NU A FOST O SINUCIDERE.

Studiati si dumneavoastra raportul medico legal asa cum am facut-o eu, si puneti-va intrebarea aceasta simpla pe care mi-am pus-o si eu, anume cum poate un om sa bea acea cantitate de otrava "roz ciclam persistenta si rezistanta la spalarea cu apa" (spalare efectuata in cursul autopsiei desigur pentru a determina persistenta si gradul de impregnare in tesut) astfel incat otrava sa fie gasita si in sinusuri, si in orificiile nazale si in regiunea mentoniera (barba)? Exista vreun om pe lumea asta care sa BEA CU ORIFICIILE NAZALE SI CU SINUSURILE ? Si nu orice lichid, ci tocmai un lichid care dupa prima inghititura blocheaza centrul deglutitiei si care in mod absolut inexplicabil din punctul de vedere al unui proces NORMAL DE INGHITIRE, a ajuns in stomacul Madalinei intr-o cantitate aberant de mare.
O singura explicatie poate justifica prezenta in stomacul fetei a acelei cantitati de otrava: introducerea (turnarea) mecanica a lichidului in mod fortat. Atat de fortat incat raportul de expertiza medico-legala retine si descrie la nivelul ENCEFALULUI urmatoarele observatii: "Pe fata bazala substanta corticala adiacenta tracturilor olfactive apare usor impregnata cu o substanta de culoare roz ciclam care persista la spalarea cu apa." Desigur descrierea aceasta se refera la fata bazala a encefalului, a creierului mic adica ! Ceva mai incolo, peste inca o fraza, medicul legist consemneaza din nou, de data aceasta referitor la substanta alba (a encefalului): "Substanta alba adiacenta nucleilor bazali prezinta mici zone fin impregnate cu o substanta de culoare roz ciclam care persista la spalarea cu apa."
Cam cata ura poate exista intr-un om, incat acesta sa-i toane pe gat altuia atata otrava incat aceasta sa se infiltreze tocmai in creierul mic, in stare pura, nemodificata, pastrandu-si coloratia roz ciclam ?

Intr-un act de inghitire normal lichidele pe care orice om le bea sau alimentele pe care le mananca in nici-un caz nu au cum sa ajunga in TRAHEE SI BRONHII. Daca pe laringe si faringe prezenta otravii sau a unui lichid ingurgitat poate fi prezenta in mod normal, ei bine in trahee si in bronhiile pulmonare prezenta substantei roz ciclam vorbeste despre faptul ca Madalina Manole nu era in stare de constienta si control asupra propriilor acte in momentul patrunderii otravii in organism. Intr-un act normal de inghitire otrava putea sa alunece prin laringe, faringe si esofag in stomac, insa IN NICI-UN CAZ PE TRAHEE SI BRONHII SI IN PLAMANI asa cum consemneaza raportul de expertiza medico-legala.
CARE OM PE LUMEA ACEASTA ATUNCI CAND BEA ISI INTRODUCE APA IN PLAMANI ? SAU ALIMENTELE? Din pacate in acest moment nu-mi amintesc cum se numeste acea mica "supapa" care blocheaza IN MOD REFLEX si protejeaza traheea si plamanul de patrunderea lichidelor si alimentelor in momentul hranirii.

Citeam raportul acesta si ma gandeam la toate acele articole din Libertatea si din toate acele alte ziare lipsite de BUN SIMT, care au pus "in gura" doctorului Dermengiu si a anchetatorilor ca CERT actul sinuciderii, afirmand si sustinand cu tarie aceasta versiune. Cand in realitate doctorul Dermengiu nu a facut niciodata o astfel de "confirmare".
Cata manipulare ordinara, cata lipsa de bun simtz, cata nesimtire in presa din Romania.
Si cata prostie in mintile acelor conationali ai nostrii care stau si "le pica mucu" la afirmatiile tabloidelor, crezand cu imbecilitate tot ceea ce presa le pune in fatza.

La momentul hotarat de Dumnezeu TOT ADEVARUL VA IESI LA IVEALA, IAR VINOVATII VOR PLATI PE MASURA FAPTELOR LOR.


Raportul medico-legal complet poate fi citit aici

Aici articolul din ziarul ring despre raportul medico-legal privind moartea Madalinei Manole.

Interviul realizat de reporterii de la emisiunea "Acces direct" cu Sorin Ilioaia - partea 1 (08.12.2010).Interviul realizat de reporterii de la emisiunea "Acces direct" cu Sorin Ilioaia - partea 2 (08.12.2010).

Un comentariu:

MARY spunea...

SUNT DE ACORD CU CEEA CE ATI SCRIS REFERITOR LA RAPORTUL DE AUTOPSIE.
EU CRED CA MODALITATEA DE PATRUNDERE A OTRAVII A FOST PE ORIFICIILE NAZALE, DOAR ASA SE JUSTIFICA PREZENTA SUBSTANTEI ROZ CICLAM IN STARE PURA IN NARI, IN TRAHEE, BRONHII SI PLAMANI.IAR DACA AR FI REGURGITAT ACEA SUBSTANTA SI S-AR FI INNECAT APOI CU EA, NU AVEA CUM SA AJUNGA IN PLAMANI IN STARE PURA CI AR FI CONTINUT SECRETII GASTRICE! DAR IN STARE PURA IN ORIFICIILE NAZALE SI IN PLAMANI..., ESTE CRIMA IAR DUMNEZEU VA FACE LUMINA!!!