Din cugetarile si intelepciunea presedintelui !


Mda ... Pai cam asa este. Totusi n-as vrea ca presedintele sa mearga pe ideea ca greseala recunoscuta este pe jumatate iertata si ca am mai cadea cumva in vraja "simpatiei" sale.
Citez si eu acum un fragment din declaratie "de suflet" si indemn catre colegii domniei sale, fragment pe care l-am gasit pe site-ul barfe.ro. Iata citania cu pricina al carei autor este "preaiubitul" presedinte:

“Trebuie sa revenim la obiceiul dat omului: sa munceasca pentru a avea conditii sa traiasca.
Foarte multi spun ca reformarea statului e prea complicata.
Da, este, pentru ca ne-am obisnuit sa mintim continuu.
Interesul personal este deasupra celui general, in clasa noastra politica.

Transmit un mesaj de ultim apel, pentru ca maine poate fi prea tarziu: fiti responsabili!”

Este "No commment !". Ma intreb insa ce-ar extrage Sigmund Freud parintele psihanalizei, daca ar trai, din acest discurs prezidential. Sincer? Nu indraznesc sa-mi imaginez ...

3 comentarii:

fairytale spunea...

Replicile sunt din celebrele: ,,Iarna nu-i ca vara'', si ,,Un fleac i-am ciuruit''. Imi aminestesc o replica de-a lui Ponta la alegerile trecute,nu o stiu in intregime, dar ideea este urmatoarea: Ceilalti au furat mai mult ca noi!(adica voturi), asa ca la ei doar enteresul primeaza, cel personal desigur!

Fleur du May spunea...

Out of topic. Victoria, ce parere ai despre tragica disparitie a talentatei soprane Roxana Briban? Mi-ar placea sa vad o argumentare, ca in cazul M.M. R.I.P:(

Victoria spunea...

Draga mea Fleur du May (pseudonimul tau mi se asociaza in minte in mod automat cu tanara si dragalasa Fleur din ciclul Forsyte Saga de John Galsworthy)ca sa-ti raspund la acest "out of topic", voi posta acelasi comentariu pe care l-am facut aseara pe blogul lui Fairytale (http://viatadepoveste.blogspot.com/2010/11/roxana-briban.html#comments). Iata textul postat de mine la articolul pe care Fairytale l-a scris despre Roxana Briban:
"Ce anume cred eu ca a adus-o pe aceasta femeie frumoasa si integra la acest final? Pai "fericirea" unui sot, ma rog "barbat" precum acel istericutz domn Briban (care acum da numai informatii pe bani acordand exclusivitate Antenei 1 prin contract scris si parafat), precum si "binefacerile" unei asemenea legaturi matrimoniale. Asta in principal. Apoi, suferintele legate de proprii sai parinti (o mama bolnava psihic) si de familia de origine ca sa zic asa. Poate si declinul profesional intr-o Romanie care apreciaza manelele si in care ierarhiile sunt obligatoriu bazate si sustinute pe potente financiar-valutare. Toata aceasta suma de afecte si nemultumiri, neimpliniri imbinate si cu anumite principii-prejudecati de viata, probabil ca la un moment dat preia controlul. Eu intr-un cuvant as zice ca SINGURUL motiv care ii duce pe unii dintre AI NOSTRII la sinucidere este LIPSA DE IUBIRE care emana de la cei din jur. Fie ca lipsa asta de iubire se numeste tradare, parasire, fixatia banului .... etc. Karma !"