Cutremurele si presa cutremurata din Romania

Astazi a fost pentru mine o zi incarcata de destui draci si nervi.

Dimineata in timp ce lucram la instalarea multifirma a programului de declaratii din sistemul caselor de pensii de stat - proiect si kit de instalare facut de un BOU -; ma suna pe telefon o cunostinta panicata ca a spus la Realitatea ca au fost 20 de cutremure si vine "ALA MARE".
Acrita mai rau decat lamaia - caci m-a scos cu "stirea" asta dintr-un sir de parametrii care trebuiau scrisi cu the labis, am ripostat: "Si da-l dracu / da-le dracu de cutremure, sa vina sa murim si gata ! Cel putin asa ne "linistim/lecuim" de panici, draci si alte isterii pentru o consistenta bucata de vreme".

Apar apoi acasa pe la ora 13:30. La usa ma astepta baba mea (vecina mea de 81 de ani) si asta panicata ma ia in primire dupa scari. Evident ca n-am apucat sa deschid gura, ca mi-a si comunicat "lista" integrala cu alea 20 de cutremure plus indicatia pretioasa - dupa parerea ei - de a deschide IMEDIAT, DAR IMEDIAT - asta cu mi-a "recomandat/indicat", e un fel de a spune, de a ma exprima eu cu calm aici - postul Realitatea.
Ma uit chiombish la ea, acra mai rau decat lamaia, si ii spun sec: "Stiu".

Nu deschid "Realitatea", ci intru direct pe net sa vad si eu "minunea" celor 20 de cutremure in 24 de ore cum consemneaza aproape TOATA presa TAMPITA din RomaniKa. Ma orientez pe site-ul Institutului National de Seismologie Aplicata caci acolo sunt specialistii adevarati, precum si pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Deschideti linkul aici pe site-ul Institutului de Seismologie Aplicata - Seisme recente ca sa constatati si dvs - ca si mine de altfel - minciunile mediei si cum colporteaza stiri false cu aspect de "relativ adevarate" presa NEPROFESIONISTA SI IMEBCILA, AVIDA DE BANI si TIRAJE VANDUTE. Pe linkul acesta postat de mine, vorbesc SPECIALISTII. ADICA ACEIA ADEVARATI SI PE A CAROR PARERE POTI SA CONTEZI.

Deci in ultimele 48 de ore (ieri 24 nov si azi 25 nov)s-au produs pe teritoriul Romaniei 8 - OPT - cutremure de mica magnitudine, unele de suprafata, altele de adancime, iar din cele 8, cel mai mare a avut magnitudinea de 3,7 (Ha !!!!) si s-a produs astazi la ora 11:55:02.80 ! Vreo 20 s-au produs in ULTIMA SAPTAMANA. Da ce mai conteaza pentru presa - la astia saptamana are 24 de ore, ca e din cauza precesiei (a se citi prostiei) din capu lor ! - si pentru cum masluieste EA presa cea curva, declaratiile directorului INSA dl. Victorin Toader sau ale dl dr. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului - INCDFP.

Pentru presa panicarda nu conteaza nici faptul ca STATISTIC de o gramada de ani in lunile octombrie-noiembrie este absolut FIRESC si NORMAL ca activitatea seismica sa se intensifice COMPARATIV cu alte perioade dintr-un an calendaristic. Presa are nevoie de "stiri" si din orice chestie care ar putea sa-i ridice nervii si tensiunea romanului si-asa panicat de masurile "profesionistilor" de la guvernare, ei bine din orice chestie de-asta presa fabrica o "stire".

Sa se duca dracu toata PRESA masluitoare. Azi si muuuuulta vreme de aici inainte. Uite-asa, de la mine, acum urarea pe tot anu' care vine! Luati acu "dragii" mei din media romana precizata, caci astazi sunt plina de generozitate si nu e momentu sa ratati ocazia !

Upgrade:

Aici arhiva IN TIMP REAL a cutremurelor produse in Romania, publicata in pagina web a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.
Va rog sa observati ca pe aceasta lista cutremurele de magnitudine foarte mica - sub 2.0 grade magnitudine, sunt ignorate nefiind publicate, asa cum o fac cei de la Institutul de Seismologie Aplicata. Conform acestei liste azi a fost UN SINGUR CUTREMUR, adica doar cel care a avut magnitudine > de 2 grade.
Conform INFP in ultimele 48 de ore au fost numai 5 cutremure.

Niciun comentariu: