Neurotoxinele din alimente - Informatii vitale pentru romani

Aceasta postare precum si documentarea aferenta pe care o voi prezenta in randurile urmatoare, mi-a fost generata de faptul urmator: am cumparat acum vreo doua saptamani un plic de Knorr - ciorba de burta. L-am pus in dulap si am uitat de el. Ieri scormonind prin dulapul cu pricina in cautarea unui alt plic de condimente, am dat peste plicul cu supa-ciorba de burta.
In mod obisnuit nu sunt o consumatoare de vegeta, produse similare, maggi sau knorr. Nu folosesc asemenea produse. Totusi, cu ceva timp in urma am cumparat plicul de supa-ciorba cu pricina - din urmatorul motiv - pe plic este mentionat in mod explicit urmatorul mesaj: FARA CONSERVANTI. Am vrut sa vad si eu cum arata o supa-ciorba la plic FARA conservanti. E drept supa nu contine substante din categoria conservantilor alimentari, producatorul nu minte. Insa .... contine ceva ce nu este mentionat in mod explicit prin vreun mesaj precum cel evocat anterior si nici nu exista vreo referinta de avertizare privind periculozitatea sau lipsa totala de pericol a altor ingrediente. Deci luandu-mi eu tema de cercetare in serios m-am apucat sa studiez componenta - ingredientele - supei cu pricina; acele ingrediente inscrise de producator pe plic, PUNCT CU PUNCT, ma rog ingredient cu ingredient. Mi-au atras in mod special atentia urmatoarele substante din grupa potentiatorilor de aroma: monoglutamatul de sodiu, inozinat si guanilatul de sodiu. Pornind in cercetarea mea de la cartile domnului profesor Gheorghe Mencinicopschi si cautand si alte materiale si informatii pe internet am gasit urmatorul reportaj realizat de cei de la Pro-Tv.
Am privit filmuletele si am mai constatat inca o data - a cata oare in viata de pana acum ??? - ca producatorii - romani sau straini nici macar importanta nu are - sunt NASCUTI DE ACEEASI MAMA SI ACELASI TATA. Sau altfel spus, in fata ZEULUI BAN - MAMON, indivizii din categoria cu pricina, n-au nici mama si nici tata, nu mai punem si problema cu tzarisoara adorata!
Va invit sa urmariti aceste filmulete cu toata atentia, pentru ca aceste filmari si informatiile continute sunt de mare insemnatate si interes major pentru sanatatea noastra cea de fiecare zi:
Umami = glutamatul de sodiu = sarea asiatica = neurotoxina din aproape orice aliment = OTRAVA din farfurie = dependenta alimentara (addiction) prin stimularea endorfinelor si inhibarea senzatiei normale si sanatoase de satietate (dependenta / addiction, precum la droguri - acestea stimuland starea de euforie, deci endorfinele zise si hormonii fericirii; fie ele drogurile cu pricina de mare sau de "usor" risc - astea zise usoare sunt alea sustinute de EBA fata lu'tatutzu, cea plina de succesuri si cu studii in campusurile din USA unde se consumau frecvent droguri usoare, ca de-aia este ea PENTRU' ! si nu e impotriva !) = BOLI DEGENERATIVE, CANCER, OBEZITATE MORBIDA si lista de efecte si consecinte ar putea continua ..... mult peste imaginatia fiecaruia dintre noi.Niciun comentariu: