AGA istorica la Fondul Proprietatea: Un administrator puternic, dividende si listare

Articol preluat dupa site-ul Wall-street

AGA istorica la Fondul Proprietatea: Un administrator puternic, dividende si listare

Adunarea Actionarilor Fondului Proprietatea de ieri s-a incheiat cu aprobarea tuturor punctelor de pe ordinea de zi, dupa 4 ore relativ linistite, fara controversele de alta data. De la mandatul Franklin Templeton, pana la listare, dividende sau Comitetul Reprezentantilor, actionarii au votat aproape in unanimitate. Astfel, AGA si AGEA au adus un nou inceput pentru Fondul Proprietatea. Ce inseamna acesta?

Cele mai importante decizii

Incepute cu o usoara intarziere si desfasurate relativ in liniste, cu mici interventii ale actionarilor revoltati, cele doua Adunari ale Fondului Proprietatea au adus aprobarea tuturor punctelor de pe ordinea de zi, majoritatea cu peste 99% din voturi.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat schimbarea structurii de administrare de la cea duala, cu directorat si consiliu de supraveghere, la cea unica catre fondul de investitii Franklin Templeton, in cadrul aprobarii modificarilor actului constitutiv.

Modificarea actului constitutiv a fost votata cu 99,27% din voturi.

Fondul va fi condus de Franklin Templeton impreuna cu un comitet al reprezentantilor. Numirea Franklin Templeton ca administrator unic a fost votata de catre actionari cu 99,97% din voturi. In urma acestei schimbari sediul social al FP se muta in sediul Franklin Templeton.
De asemenea, durata de viata a fondului a fost aprobata sa fie modificata de la 10 ani la nelimitat.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in unanimitate, listarea la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, actionarii si-au dat acordul ca aceste titluri sa fie listate si pe alte piete citeste continuarea articolului aici.

Comitetul reprezentativ a creat nemultumiri. Ce rol va avea?

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a cerut ca administrarea FP sa fie facuta doar de Franklin, considerand ca acest Comitet Reprezentativ poate prelua din atributii, prin convocarea AGA sau supravegherea deciziilor.

Mark Mobius a explicat ca acest comitet nu va fi implicat in deciziile zilnice care tin exclusiv de manager. “Ei vor trebui sa supravegheze contractul nostrum, dar vom lua decizii independente”, a mai spus Mobius.

Reprezentantii Franklin au mai spus ca, la nivel international, existent unei structure cu rol de supraveghere este des intalnita, menirea ei fiind sa vegheze asupra intereselor actionarilor citeste continuarea articolului aici.

Ce au declarat reprezentantii noului administrator

Mark Mobius (foto), presedintele executiv al companiei americane Franklin Templeton Investments, a declarat ca se bucura sa vada ca acum este primit mai calduros decat in urma cu un an.

“Imi amintesc ca acum un an am venit aici si am fost primit cu oarecare furie. Ma bucur sa vad fete mai luminoase acum. Pentru tot personalul nostru, administrarea Fondului este o misiune sacra, pe care o vom indeplini in beneficiul tuturor care asteapta despagubirile. Asteptam orice idei si critici ale dvs”, a declarat Mark Mobius, prezent la adunarea actionarilor.citeste continuarea articolului aici.

Niciun comentariu: