Partidul Poporului

Food Inc - un film care trebuie vizionat de romani

Suntem ceea ce mancam, spune un vechi dicton.
Vizionand acest film am inceput sa inteleg de ce omul a ajuns sa acumuleze atata suferinta - la unii manifestata prin victimizare la altii prin agresiune impotriva celor din jur -, de ce atatea tulburari ale sistemului biologic, de ce atatea cancere, de ce atatia copii nascuti din ce in ce mai bolnavi cu malformatii de tot felul, ..... de ce, de ce ....
Este necesar, absolut necesar pentru dumneavoastra sa vizionati aceasta pelicula de o ora si jumatate.

Ma gandesc in contrapondere la pelicula aceasta, la subiectul unui alt film a carei actiune se desfasura intr-o manastire budista unde omorarea unui singur biet gandac era interzisa pentru ca un astfel de act ar fi tulburat echilibrul locului producand suferinta. Locul cu pricina - manastirea - trebuia sa fie un loc al fericirii, al echilibrului, al armoniei cu natura si Dumnezeu. Iar in viziunea spirituala a locului, tot ceea ce Dumnezeu a lasat pe pamant trebuie sa-si implineasca menirea IN FERICIRE, iar fericirea nu exista daca NU ESTE IN CONCORDANTA, IN ARMONIE CU LEGILE FIRII.

Iata filmul care vorbeste de suferinta, durerea si chinurile unei omeniri care intr-o pondere determinanta este "ceea ce mananca" si se manifesta in consecinta !

In fond suntem ceea ce OPTAM SA FIM. Alegem si ne indreptam catre ceea ce dorim sa facem !

Niciun comentariu: